Čili papričica
Čili papričica je plod tropskih vrsta sitne paprike koja je pikantnog ukusa. Možete je naći u crvenoj, žutoj, zelenoj, narandžastoj i ljubičastoj boji. Kažu da je i do 20 puta ljuća od naše ljute paprike.
Čili papričica je pikantni začin slanih đakonija ali je sem toga odlična u svim čokoladnim kombinacijama.
Ukoliko ste gledali film "Čokolada" sigurno ste se i sami zapitali da li je zaista takav afrodizijak.
Verujte da jeste.
Sem čokolade, čokoladnih korpica, kuglica-možete je koristiti u čokoladno-voćnim kombinacijama gde će svakom desertu dati posebnu aromu. Poenta je u umerenosti, tačnoj količini i proverenom receptu jer ne želite da dobijete ljut slatkiš, zar ne?
Kod čili papričice vam važi ono staro pravilo "i malo je mnogo" a opet nema smisla da je stavite u tako maloj količini da je ni ne osetite jer u tom slučaju gubi svoju svrhu. Probajte, iznenadićete se a niko sem vas neće ni znati koji je "tajni sastojak" u pitanju-provereno više puta. Moje prvo korišćenje čilija u čokoladi je bilo neuspešno, previše ljutkasto jer sam preterala sa količinom. Već prilikom sledećeg spremanja, vođena prethodnim iskustvom napravila sam savršene Čoko-čili korpice. Nakon njih je usledio Čili brownie sa malinama na fotografiji) koji je naš favorit među slatkišima. Čili se zatim našao u mojim mafinama, čokoladnoj torti, čokoladnom prelivu za čizkejk… Nisam ni primetila da je cela teglica nestala.
Da li ste nekada probali da spremite slatkiš sa čilijem?
Kakva su vaša iskustva?
Da li ste nekada probali da spremite slatkiš sa čilijem?
Kakva su vaša iskustva?
Komentari
pratite_me_za_vise_recepata
@mmmmilica@mmmmilica hvala puno ♥️
pratite_me_za_vise_recepata
@gagabs@gagabs verujte mi da uopšte ne bude ljuto. Baš da poseban šmek 😊
mmmmilica
Probala nisam, ali sam ovim postom itekako inspirisana.
gagabs
Nisam probala jer nešto ne volim te slatko ljute kombinacije 🤷♀️🙃
pratite_me_za_vise_recepata
@capeside@capeside I ja verujem da bi 🙂.
Zaista daje poseban šmek ☺️
capeside
Nikada do sad nisam, ali verujem da bi me jedna degustacija navela da promenim misljenje! :)