Čokoladna glazura za drip tehniku dekoracije

 Najviše od svih dekoracija volim da radim ukrašavanje torti takozvanom "drip" tehnikom, koja je zaista jednostavna, a veoma efektna i iznad svega veoma ukusna. Još kad po čokoladnoj glazuri rasporedite slatkiše garantovano ćete oduševiti sve prisutne na proslavi.
Kod odabira recepta za čokoladnu glazuru za ove svrhe veoma je važno da se ne steže prebrzo jer biste inače morali veoma brzo da postavite sve topere kako bi stajali čvrsto, a da ne oštete glazuru. Takođe je poželjno da se lepo seče prilikom serviranja torte i da ne morate da brinete da l će pri tom popucati. 
 Zbog sveg navedenog najčešće za drip tehniku biram čokoladni ganaš, pa ću objasniti postupak za jednu poboljšanu varijantu istog.
U šerpici zagrejte 2 dl slatke pavlake pazeći da ne proključa.
Dodajte kockice od 200 g čokolade, sačekajte koji minut, pa promešajte da se rastope.
Potom ubacite  20 g margarina ili putera i na kraju 1 kašičicu glukoznog sirupa ili meda. Sve još jednom promešajte da se lepo sjedini.
NAPOMENA: Masa će se malo zgusnuti kad umešate glukozni sirup, te je ponovo malo zagrejte pre upotrebe da bi bila tečnija.
SAVET: Površina torte treba da je rashlađena i čvrsta. Kad radite tzv. drip tehniku, prvo kašičicom po malo glazure puštajte da se sliva niz obod torte, pa tek onda popunite unutrašnjost. Tako ćete način na koji će glazura da se slije niz tortu držati pod kontrolom.
Nakon glaziranja preostalu količinu smese možete čuvati u odgovarajućoj posudi s poklopcem u frižideru još par nedelja bez problema.

 

Komentari

Pozdrv. Gde mogu da postavim savet

Odgovori

Divno

Odgovori
 Najviše od svih dekoracija volim da radim ukrašavanje torti takozvanom "drip" tehnikom, koja je zaista jednostavna, a veoma efektna i iznad svega veoma ukusna. Još kad po čokoladnoj glazuri rasporedite slatkiše garantovano ćete oduševiti sve prisutne na proslavi.
Kod odabira recepta za čokoladnu glazuru za ove svrhe veoma je važno da se ne steže prebrzo jer biste inače morali veoma brzo da postavite sve topere kako bi stajali čvrsto, a da ne oštete glazuru. Takođe je poželjno da se lepo seče prilikom serviranja torte i da ne morate da brinete da l će pri tom popucati. 
 Zbog sveg navedenog najčešće za drip tehniku biram čokoladni ganaš, pa ću objasniti postupak za jednu poboljšanu varijantu istog.
U šerpici zagrejte 2 dl slatke pavlake pazeći da ne proključa.
Dodajte kockice od 200 g čokolade, sačekajte koji minut, pa promešajte da se rastope.
Potom ubacite  20 g margarina ili putera i na kraju 1 kašičicu glukoznog sirupa ili meda. Sve još jednom promešajte da se lepo sjedini.
NAPOMENA: Masa će se malo zgusnuti kad umešate glukozni sirup, te je ponovo malo zagrejte pre upotrebe da bi bila tečnija.
SAVET: Površina torte treba da je rashlađena i čvrsta. Kad radite tzv. drip tehniku, prvo kašičicom po malo glazure puštajte da se sliva niz obod torte, pa tek onda popunite unutrašnjost. Tako ćete način na koji će glazura da se slije niz tortu držati pod kontrolom.
Nakon glaziranja preostalu količinu smese možete čuvati u odgovarajućoj posudi s poklopcem u frižideru još par nedelja bez problema.