Verujem da svaku domaćicu uhvati strah kada se spomene “beze” ili sušena kora od belanaca. I ja sam dugo bežala od nje iako sam ljubitelj poslastica koje se od nje prave. 

 Pre nego što vam pokažem recept za odličan rolat sa “beze” korom zelim da vam predočim, za one koji ne znaju, da ima dva različita načina za pečenje kora od belanaca.

 Jedan je onaj u kojem se kora baš suši u rerni na niskoj temperaturi i potrebno je nekoliko sati za njeno pečenje. Njena unutrašnjost mora potpuno da se osuši, pa je zbog celog postupka potrebno imati pouzdanu rernu i odlično je poznavati.

 Drugi način je kada “beze” kora bude sunđerasta, pufnasta, spolja ima finu hrskavu koricu, a iznutra je veoma meka. Ova kora se peče veoma kratko 20-ak minuta i samim tim je, reći ću, lakša za pripremu i koja se topi u ustima baš kao što je to slučaj sa rolatom čiji vam recept ostavljam.

 Uživajte u njegovoj jednostavnoj pripremi, koristite razno sezonsko voće i uživajte u njegovom fantastičnom ukusu.

Prijatno 👩🏻‍🍳.

https://www.instagram.com/p/CcgWoCFMlxp/?hl=en