Evo Par savate kako da skuhate jaja da vam ne bi pucala i da bi ih lakse mogli kucati.
Pazite na temperaturu i prostor u posudi u Koji cete kuhati jaja. 
Ono što je posebno važno jeste da jaja ne kuvate na najvišoj temperaturi, kao i da jaja imaju mesta za plutanje u vodi. 
Ukoliko stavite previše jaja, ona će se sudarati dok  voda ključa i veća je verovatnoća da će popucati.
Dobar način da to izbegnete jeste da stavite manje jaja, mešate vodu sve dok ne provri, kuvate nekoliko minuta i onda ih ostavite da odstoje u toj vodi 20-tak minuta.
Jedna kašika sirćeta u vodi u kojoj se kuvaju jaja sasvim dovoljna da ne puknu!
Bake nas savetuju da koristimo i so, mada se najčešće koriste zajedno — kašika sirćeta i prstohvat soli. Ja ih uvjek kuham na srednjoj temperaturi zu 1 malu kasiku soli i Vrlo malo sirceta. Kuham ih nekih 10-12 minuta ne duze i posle ih pustim tako da odstoje.