Rojal ajsing je smesa od belanaca i šećera kojom se ukrašavaju medenjaci i drugi keksi. Osobama koje poste kao i onima alergičnim na jaja to predstavlja problem, a posni tj.rojal bez belanca je u stvari vrlo jednostavno napraviti. Potrebna su samo tri sastojka: šećer u prahu, sok od limuna i voda.

150 g šećera u prahu
1 kašičica soka od limuna
Voda po potrebi

Umesto vode može se koristiti i bilo koje biljno mleko, mada je voda sasvim o.k.
Posni rojal u suštini nije ništa drugo do glazura za rozen tortu, a priprema se tako što  šećeru u prahu dodate sok od limuna. Potom dodajete i vodu, al malo po malo, nakon svakog dodavanja promešajte špatulom. Smesa treba da bude gusta kao i običan rojal - da se sliva u mlazu, al ne i da se odmah stopi sa ostatkom u činiji.
Napunite njome kesu sa odgovarajućim okruglim nastavkom il joj samo odsecite vrh i dekorišite svoje medenjake il dr.kekse.
Možete dodati i boju u prahu ili gelu u delove smese.