Sastojci

Za 20 osoba

Kore

1 Pakovanje Dr. Oetker Kakao kore

200 ml Čokoladnog mleka

Crni fil

1,5 l Mleka

4 Kašike Brašna

100 g Čokolade za kuvanje

4 Kašike Šećera

3 Kom Žumanaca

1 Kom Margarin

Beli fil

250 ml Slatke pavlake

2 Pakovanja Napolitanki (npr. Jaffa creme)

Dekoracija

500 ml Mleka

Naši proizvodi

Priprema

Priprema kore

Gotove tamne kore natopiti čokoladnim mlekom i filovati crnim pa belim filom i tako redom dok se ne potroši sav materijal.

Priprema crnog fila

U 1,5l mleka skuvati 4 pudinga sa 4 kašike šećera. (način kuvanja pudinga: od ukupne količine mleka izdvojiti malo hladnog mleka, pomesati sa 4 kesice pudinga i mešati dok se ne razbiju grudvice, a ostatak mleka ugrejati do ključanja sa 4 kašike šećera i kad proključa dodati razmućeni puding, mešati žicom i još kratko prokuvati). Dok je puding još uvek na šporetu dodati mu brašno, žumanca i čokoladu, pa još malo kuvati sve, dok se ne zgusne.

Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i kada se smesa sa pudingom ohladi, dodati joj smesu od margarina.

Priprema belog fila

Umutiti čvrsto slatku pavlaku i dodati joj mrvljene ili samlevene napolitanke.

Priprema dekoracije

Šlag ili šlag krem (po želji) umutiti sa mlekom u čvrstu smesu. Nakon ređanja kora, crni fil, beli fil...premazati celu tortu šlagom.