Gotove tamne kore natopiti čokoladnim mlekom i filovati crnim pa belim filom i tako redom dok se ne potroši sav materijal.
Priprema crnog fila
U 1,5l mleka skuvati 4 pudinga sa 4 kašike šećera. (način kuvanja pudinga: od ukupne količine mleka izdvojiti malo hladnog mleka, pomesati sa 4 kesice pudinga i mešati dok se ne razbiju grudvice, a ostatak mleka ugrejati do ključanja sa 4 kašike šećera i kad proključa dodati razmućeni puding, mešati žicom i još kratko prokuvati). Dok je puding još uvek na šporetu dodati mu brašno, žumanca i čokoladu, pa još malo kuvati sve, dok se ne zgusne.
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i kada se smesa sa pudingom ohladi, dodati joj smesu od margarina.
Priprema belog fila
Umutiti čvrsto slatku pavlaku i dodati joj mrvljene ili samlevene napolitanke.
Priprema dekoracije
Šlag ili šlag krem (po želji) umutiti sa mlekom u čvrstu smesu. Nakon ređanja kora, crni fil, beli fil...premazati celu tortu šlagom.
Sastojci
Za 20 osoba
1 Pakovanje Dr. Oetker Kakao kore
200 ml Čokoladnog mleka
1,5 l Mleka
4 Kesice Dr. Oetker Puding sa ukusom čokolade
4 Kašike Brašna
100 g Čokolade za kuvanje
4 Kašike Šećera
3 Kom Žumanaca
1 Kom Margarin
200 g C Šećer u prahu 250g
250 ml Slatke pavlake
2 Pakovanja Napolitanki (npr. Jaffa creme)
250 g C Šlag classic
500 ml Mleka
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kore
Gotove tamne kore natopiti čokoladnim mlekom i filovati crnim pa belim filom i tako redom dok se ne potroši sav materijal.
Priprema crnog fila
U 1,5l mleka skuvati 4 pudinga sa 4 kašike šećera. (način kuvanja pudinga: od ukupne količine mleka izdvojiti malo hladnog mleka, pomesati sa 4 kesice pudinga i mešati dok se ne razbiju grudvice, a ostatak mleka ugrejati do ključanja sa 4 kašike šećera i kad proključa dodati razmućeni puding, mešati žicom i još kratko prokuvati). Dok je puding još uvek na šporetu dodati mu brašno, žumanca i čokoladu, pa još malo kuvati sve, dok se ne zgusne.
Posebno umutiti margarin sa šećerom u prahu i kada se smesa sa pudingom ohladi, dodati joj smesu od margarina.
Priprema belog fila
Umutiti čvrsto slatku pavlaku i dodati joj mrvljene ili samlevene napolitanke.
Priprema dekoracije
Šlag ili šlag krem (po želji) umutiti sa mlekom u čvrstu smesu. Nakon ređanja kora, crni fil, beli fil...premazati celu tortu šlagom.
Tagovi