Rasporediti 12 kašičica Nutele na providnu foliju i staviti u zamrzivač.
Priprema testa
Skuvati krompir. Kada se skuva, izgnječiti ga i ostaviti da se prohladi. Nakon što se prohladi, dodati margarin, žumance i postepeno dodavati brašno. Oprezno rukovati sa brašnom, jer što više brašna dodate, knedle će posle biti tvrđe!
Testo treba da bude meko.
Razvući testo na radnu površinu i podeliti ga na 12 kvadrata.
Priprema knedli
U svaki kvadrat testa dodati malo plazme i komad nutele iz zamrzivača. Napraviti loptice. Knedle staviti u dublju šerpu u kojoj je prethodno zagrejana voda sa 2-3 kašike ulja i malo soli. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvati ih još 3-4 minuta.
Za posipanje knedli
Dok se knedle kuvaju, propržiti prezle sa malo ulja, pa dodati plazmu, šećer, vanilin šećer i kakao. Skuvane knedle uvaljati u pripremljen fil.
Sastojci
Za 12 osoba
500 g Krompir
1 komad/a Žumance
50 g Margarin
150 g Brašno T-400
12 kafena kašičica Nutela
100 g Prezle
50 g Mlevena plazma
80 g Šećer
1,5 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
5 kafena kašičica Dr. Oetker Kakao 80g
Naši proizvodi
Priprema
Pre svega, pripremiti Nutelu
Rasporediti 12 kašičica Nutele na providnu foliju i staviti u zamrzivač.
Priprema testa
Skuvati krompir. Kada se skuva, izgnječiti ga i ostaviti da se prohladi. Nakon što se prohladi, dodati margarin, žumance i postepeno dodavati brašno. Oprezno rukovati sa brašnom, jer što više brašna dodate, knedle će posle biti tvrđe!
Testo treba da bude meko.
Razvući testo na radnu površinu i podeliti ga na 12 kvadrata.
Priprema knedli
U svaki kvadrat testa dodati malo plazme i komad nutele iz zamrzivača. Napraviti loptice. Knedle staviti u dublju šerpu u kojoj je prethodno zagrejana voda sa 2-3 kašike ulja i malo soli. Kada knedle isplivaju na površinu, kuvati ih još 3-4 minuta.
Za posipanje knedli
Dok se knedle kuvaju, propržiti prezle sa malo ulja, pa dodati plazmu, šećer, vanilin šećer i kakao. Skuvane knedle uvaljati u pripremljen fil.
Prijatno! :)
Tagovi