Za 4 osoba
2 Čaše Brašna (pomešano ražano i heljdino)
2 komad/a Tikvice
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Soli
3 supena kašika Maslinovog ulja
Pola Čaše Kisele vode
Testo
Oljuštite i izrendate tikvice i ocedite ih od vode.
U činiji umutite jaja, dodate so, ulje i brašno koje ste pre toga pomešali sa praškom za pecivo. Zatim dodate tikvice.
Ako smesa bude pregusta dodajte pola čaše kisele vode ( sve zavisi od vrste brašna koju koristite). Meni je bilo potrebno pa sam dodala.
Sve lepo izmešati i smesu vadite kašikom na pek papir.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni.
* Koristila sam kao mernu jedinicu času od 2 dl.
Prijatno! 😊
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
2 Čaše Brašna (pomešano ražano i heljdino)
2 komad/a Tikvice
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 kafena kašičica Soli
3 supena kašika Maslinovog ulja
Pola Čaše Kisele vode
Naši proizvodi
Priprema
Testo
Oljuštite i izrendate tikvice i ocedite ih od vode.
U činiji umutite jaja, dodate so, ulje i brašno koje ste pre toga pomešali sa praškom za pecivo. Zatim dodate tikvice.
Ako smesa bude pregusta dodajte pola čaše kisele vode ( sve zavisi od vrste brašna koju koristite). Meni je bilo potrebno pa sam dodala.
Sve lepo izmešati i smesu vadite kašikom na pek papir.
Stavite u zagrejanu rernu i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni.
* Koristila sam kao mernu jedinicu času od 2 dl.
Prijatno! 😊
Tagovi