Meso dobro oprati od sitnih kostiju pod mlazom hladne vode. Kuvati u vodi sa biberom i solju oko 2h (možda i duže, zavisi od starosti mesa).
priprema
Kada se meso počne odvajati od kostiju dodati oprano i očišćeno povrće. Kuvati još oko 30 minuta. Kada se skuva supa, izvaditi luk i baciti, a bujon procediti kroz cediljku.
priprema
Napravite knedle od griza i jaja i dodajte supi dok vri. Knedle se skuvaju za 2 minuta tako da je najbolje da isključite šporet i ostavite na toploj ringli da se dokuva. Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 20 osoba
400 g juneća rebra
4 komad/a šargarepa
1 komad/a paškanat
1 komad/a crni luk
po ukusu malo C začin
po ukusu malo biber
po ukusu malo peršun
Priprema
priprema
Meso dobro oprati od sitnih kostiju pod mlazom hladne vode. Kuvati u vodi sa biberom i solju oko 2h (možda i duže, zavisi od starosti mesa).
priprema
Kada se meso počne odvajati od kostiju dodati oprano i očišćeno povrće. Kuvati još oko 30 minuta. Kada se skuva supa, izvaditi luk i baciti, a bujon procediti kroz cediljku.
priprema
Napravite knedle od griza i jaja i dodajte supi dok vri. Knedle se skuvaju za 2 minuta tako da je najbolje da isključite šporet i ostavite na toploj ringli da se dokuva. Prijatno!!!
Tagovi