Staviti zeca da odstoji u pacu preko noći (voda,malo sirćeta i beli luk).
Sutradan izvaditi meso iz paca, odvojiti od kostiju i iseckati na sitne kockice.
Luk sitno iseckati. U šerpu staviti kašiku masti, iseckan luk i malo vode i dinstati dok se luk ne raskuva. Zatim dodati meso, posoliti, pobiberiti i staviti vegetu i lovorov list. I dalje dinstati. Po potrebi dolivati vode.
Za pripremu
Kada meso omekša dodati krompir isečen na četvrtine. Posuti kašičicom mlevene paprike pa naliti vodom da prekrije krompir. Kada se krompir skuva paprikaš je gotov.
Sastojci
Za 6 osoba
1/2 kg zečetine
5 većih glavica crnog luka
5-6 većih krompira
1 kašikica crvene mlevene paprike
1 lovorov list
po ukusu so, mleveni crni biber
Priprema
Za pripremu
Staviti zeca da odstoji u pacu preko noći (voda,malo sirćeta i beli luk).
Sutradan izvaditi meso iz paca, odvojiti od kostiju i iseckati na sitne kockice.
Luk sitno iseckati. U šerpu staviti kašiku masti, iseckan luk i malo vode i dinstati dok se luk ne raskuva. Zatim dodati meso, posoliti, pobiberiti i staviti vegetu i lovorov list. I dalje dinstati. Po potrebi dolivati vode.
Za pripremu
Kada meso omekša dodati krompir isečen na četvrtine. Posuti kašičicom mlevene paprike pa naliti vodom da prekrije krompir. Kada se krompir skuva paprikaš je gotov.