U brašno razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka. Zamesiti testo. Podeliti ga na 3 dela i ostaviti da ostoji oko 30 minuta.
Mlevene orahe pomešati sa šećerom i vanilin i rum šećerom.
Testo razviti u 3 lista prema veličini pleha.
Za pripremu
U podmazan pleh položiti prvi list, namazati ga marmeladom od kajsija, posuti sa polovinom pripremljenih oraha i šećera, staviti drugi list, premazati marmeladom od višanja i posuti drugom polovinom pripremljenih oraha i šećera. Poklopiti trećim listom testa i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Za pripremu
Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade (100 gr čokolade rastopiti sa 5 kašika ulja na tihoj vatri).
Sastojci
Za 30 osoba
200 gr margarina
3 kesice Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
400 gr brašna
1 jaje
2 kašike šećera
200 gr mlevenih oraha
180 gr šećera
1 kesica Dr. Oetker Vanilin šećer
100 gr marmelade od kajsija
100 gr marmelade od višanja
1 kašikica Dr. Oetker Rum šećer
100 gr čokolade
5 kašika ulja
Naši proizvodi
Priprema
Za pripremu
U brašno razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka. Zamesiti testo. Podeliti ga na 3 dela i ostaviti da ostoji oko 30 minuta.
Mlevene orahe pomešati sa šećerom i vanilin i rum šećerom.
Testo razviti u 3 lista prema veličini pleha.
Za pripremu
U podmazan pleh položiti prvi list, namazati ga marmeladom od kajsija, posuti sa polovinom pripremljenih oraha i šećera, staviti drugi list, premazati marmeladom od višanja i posuti drugom polovinom pripremljenih oraha i šećera. Poklopiti trećim listom testa i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.
Za pripremu
Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade (100 gr čokolade rastopiti sa 5 kašika ulja na tihoj vatri).