Sastojci

Za 30 osoba

Za pripremu testa

200 gr margarina

400 gr brašna

1 jaje

2 kašike šećera

Za pripremu fila

200 gr mlevenih oraha

180 gr šećera

100 gr marmelade od kajsija

100 gr marmelade od višanja

1 kašikica Dr. Oetker Rum šećer

Za glazuru

100 gr čokolade

5 kašika ulja

Naši proizvodi

Priprema

Za pripremu

U brašno razmrviti margarin, dodati šećer, jaje i kvasac razmrvljen u malo toplog mleka. Zamesiti testo. Podeliti ga na 3 dela i ostaviti da ostoji oko 30 minuta.

 

Mlevene orahe pomešati sa šećerom i vanilin i rum šećerom.

 

Testo razviti u 3 lista prema veličini pleha.

Za pripremu

U podmazan pleh položiti prvi list, namazati ga marmeladom od kajsija, posuti sa polovinom pripremljenih oraha i šećera, staviti drugi list, premazati marmeladom od višanja i posuti drugom polovinom pripremljenih oraha i šećera. Poklopiti trećim listom testa i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.

Za pripremu

Ohlađen kolač preliti glazurom od čokolade (100 gr čokolade rastopiti sa 5 kašika ulja na tihoj vatri).