Crni luk i mleveno meso se izdinsta. U meso za sarme se doda kašika C začina i kašika aleve paprike. Proprži se još malo, pa skloni sa ringle, i doda očišćenog i opranog pirinča. Nadev za sarme je gotov, ostavite ga da se ohladi i da pirinač nabubri.
priprema
Umotajte sarme i složite u zemljanu posudu. Na dno posude se stave tri-četiri liske neiskorišćenog kiselog kupusa, a preko njih se pospe isečena slaninica ili suvo meso i na manje komadiće isečen čen belog luka. Liske kupusa operite hladnom vodom u kojoj je rastvoreno malo sode bikarbone, da sarma ne bude prekisela.
priprema
Veruje se da su sarme ukusnije što se duže krčkaju i što se više puta podgrevaju. Ovo drugo ipak izbegavajte zbog zdravlja, sarma ima najbolji ukus iz glinenih (zemljanih) posuda.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 20 osoba
600 g mešanog mlevenog mesa
1 do 2 glavice crnog luka
1 glavica belog luka
oko 250 g pirinča
oko 200 g suvih rebara, suvog mesa ili slanine
1 glavica kiselog kupusa
malo malo C Soda bikarbona
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Crni luk i mleveno meso se izdinsta. U meso za sarme se doda kašika C začina i kašika aleve paprike. Proprži se još malo, pa skloni sa ringle, i doda očišćenog i opranog pirinča. Nadev za sarme je gotov, ostavite ga da se ohladi i da pirinač nabubri.
priprema
Umotajte sarme i složite u zemljanu posudu. Na dno posude se stave tri-četiri liske neiskorišćenog kiselog kupusa, a preko njih se pospe isečena slaninica ili suvo meso i na manje komadiće isečen čen belog luka. Liske kupusa operite hladnom vodom u kojoj je rastvoreno malo sode bikarbone, da sarma ne bude prekisela.
priprema
Veruje se da su sarme ukusnije što se duže krčkaju i što se više puta podgrevaju. Ovo drugo ipak izbegavajte zbog zdravlja, sarma ima najbolji ukus iz glinenih (zemljanih) posuda.
Tagovi