Sastojci

Za 20 osoba

Potrebno:

200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

150 g Margarin

500 ml Mleko

7 supena kašika Šećer

1 kesica/e Dr. Oetker Preliv za tort prozirni

250 ml Voda

malo Voće po želji

Naši proizvodi

Priprema

Priprema fila:

U sud sipajte 300 ml mleka i 5 kašika šećera. Stavite da provri. Posebno sjedinite 200 ml mleka i puding sa ukusom bele čokolade, pa dodajte u provrelo mleko i skuvajte fil. Sklonite sa vatre, preručite u vanglicu i pokrijte streč folijom ili kesom. Ostavite da se ohladi.

Priprema korpica:

Mleveni keks sipajte u sud pa prelijte istopljenim margarinom. Promešajte, pa pravite korpice na način kako je prikazano u videu. Možete unutrašnji deo oblagati kesom ili streč folijom ili ostavite bez. Kada napravite korpice prebacite u frižider da se stegnu i ohlade.

Završni postupak:

Kada se i fil ohladio, mikserom ga malo umutite pa sipajte u poslastičarsku kesu.

Iz kalupa izvadite korpice od keksa i svakako će vam biti lakše da vadite one sa kesom ili folijom, ali ja volim bez, jer mi ivice imaju lepši oblik. Tada samo malo pritisnem ivice kalupa, okrenem i korpice mi ispadnu. Naravno, kod vađenja ovih korpice morate biti pažljivi. Napunite korpice filom i složite voće (borovnice, kivi, mandarine, nar).

Priprema preliva:

U sud sipajte 2 kašike šećera i preliv iz kesice. Promešajte, pa sipajte vodu i mešajte da se ne stvore grudvice. Stavite na ringlu i polako zagrevajte, ali vodite računa da vam ne provri. Nakon toga, sklonite sa vatre i ostavite desetak minuta da se prohladi pa sipajte preko voća.

Prebacite u frižider na hlađenje i čuvajte u njemu do služenja.

Napomena:

Ova količine smese za korpice, dovoljna je za oko 2o komada, a možete puniti i nekim drugim filovima i ukusima. Kod mene su ovog puta bili filovi ukusa bele i crne  čokolade, naravno oba su iz Dr. Oetker kolekcije pudinga 🙂