Staviti u činiju brašno pomešano sa solju, šećerom, limun vanilin šećerom. Dodati ovlaš umućeno jaje i margarin sobne temperature i umesiti testo. Umotati ga u streč foliju i ostaviti na pola sata u frižider. Podeliti ga na dva dela, te jedan vratiti nazad u frižider, da se ne topi, dok obrađujemo prvu polovinu. Sad tu loptu podelimo na dva dela. Jedan deo podelimo na 5 približno iste loptice i rukama razvučemo u vrpce. Odložimo na stranu, a drugi deo rasklagijamo u pravougaonik.
Priprema
U tanjir prosejemo kakao i uvaljamo vrpce, tako da se lepo oblože kakaom.
Priprema
Na jednu stranu testa, malo odvojimo od ivice, prvo stavimo tri vrpce, a onda odozgo preostale dve. Pažljivo podlogom uvijamo rolat (ovo mi je malo "pipavije" išlo, jer belo testo hoće da puca, zato ga nemojte previše tanko razvijati, ali-ide).
Priprema
Ceo rolat uvaljati u kakao (ovo sam zaboravila da sliknem), pa pažljivo preneti na streč foliju. Umotati ga, dobro urolati i staviti u zamrzivač da se stegne.
Priprema
Izvaditi iz zamrzivača i rezati na željenu debljinu i ređati na pleh obložen pek pairom.
Priprema
Rernu podgrejati na 180 stepeni i peći oko 10-tak minuta (ovo zavisi od vaše pećnice)...
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 8 osoba
320 g brašna
100 g šećera
1 kesica/e Dr. Oetker Limun šećer
1/2 kesice Dr. Oetker Prašak za pecivo
1 komad/a jaje
150 g margarina
1 prstohvat/a soli
40-50 g Dr. Oetker Kakao 80g
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Staviti u činiju brašno pomešano sa solju, šećerom, limun vanilin šećerom. Dodati ovlaš umućeno jaje i margarin sobne temperature i umesiti testo. Umotati ga u streč foliju i ostaviti na pola sata u frižider. Podeliti ga na dva dela, te jedan vratiti nazad u frižider, da se ne topi, dok obrađujemo prvu polovinu. Sad tu loptu podelimo na dva dela. Jedan deo podelimo na 5 približno iste loptice i rukama razvučemo u vrpce. Odložimo na stranu, a drugi deo rasklagijamo u pravougaonik.
Priprema
U tanjir prosejemo kakao i uvaljamo vrpce, tako da se lepo oblože kakaom.
Priprema
Na jednu stranu testa, malo odvojimo od ivice, prvo stavimo tri vrpce, a onda odozgo preostale dve. Pažljivo podlogom uvijamo rolat (ovo mi je malo "pipavije" išlo, jer belo testo hoće da puca, zato ga nemojte previše tanko razvijati, ali-ide).
Priprema
Ceo rolat uvaljati u kakao (ovo sam zaboravila da sliknem), pa pažljivo preneti na streč foliju. Umotati ga, dobro urolati i staviti u zamrzivač da se stegne.
Priprema
Izvaditi iz zamrzivača i rezati na željenu debljinu i ređati na pleh obložen pek pairom.
Priprema
Rernu podgrejati na 180 stepeni i peći oko 10-tak minuta (ovo zavisi od vaše pećnice)...
Tagovi