Sastojci

Za 9 osoba

Palačinke

9 palačinki

350 g mlevenog mesa

1 manja glavica crnog luka

1 manja šargarepa

po želji začini

malo ulja

4 supena kašika kečapa

9 listića slanine

9 listića dimljenog kačkavalja

100 g pavlake

Za posipanje

100 g rendanog kačkavalja

1 šolja bešamel sosa (ulje, brašno, mleko, biber, so)

Priprema

Priprema

Na ulju upržiti sitno sečen crni luk, šargarepu, dodati mleveno meso i začine po želji. Kada je gotovo dodati i kečap i promešati.

Na svaku palačinku rasporediti kašičicu pavlake, zatim listić slanine (koji se pre toga može ispržiti), prethodno pripremljeno mleveno meso i listić kačkavalja. Palačinke malo saviti sa dve strane i uviti ih. Rasporediti u pleh obložen papirom za pečenje.

Pripremiti bešamel sos od ulja, brašna, mleka, bibera i soli i preliti preko palačinki. Dodati i malo rendanog kačkavalja. Peći dvadesetak minuta.