Na ulju upržiti sitno sečen crni luk, šargarepu, dodati mleveno meso i začine po želji. Kada je gotovo dodati i kečap i promešati.
Na svaku palačinku rasporediti kašičicu pavlake, zatim listić slanine (koji se pre toga može ispržiti), prethodno pripremljeno mleveno meso i listić kačkavalja. Palačinke malo saviti sa dve strane i uviti ih. Rasporediti u pleh obložen papirom za pečenje.
Pripremiti bešamel sos od ulja, brašna, mleka, bibera i soli i preliti preko palačinki. Dodati i malo rendanog kačkavalja. Peći dvadesetak minuta.
Sastojci
Za 9 osoba
9 palačinki
350 g mlevenog mesa
1 manja glavica crnog luka
1 manja šargarepa
po želji začini
malo ulja
4 supena kašika kečapa
9 listića slanine
9 listića dimljenog kačkavalja
100 g pavlake
100 g rendanog kačkavalja
1 šolja bešamel sosa (ulje, brašno, mleko, biber, so)
Priprema
Priprema
Na ulju upržiti sitno sečen crni luk, šargarepu, dodati mleveno meso i začine po želji. Kada je gotovo dodati i kečap i promešati.
Na svaku palačinku rasporediti kašičicu pavlake, zatim listić slanine (koji se pre toga može ispržiti), prethodno pripremljeno mleveno meso i listić kačkavalja. Palačinke malo saviti sa dve strane i uviti ih. Rasporediti u pleh obložen papirom za pečenje.
Pripremiti bešamel sos od ulja, brašna, mleka, bibera i soli i preliti preko palačinki. Dodati i malo rendanog kačkavalja. Peći dvadesetak minuta.