Meso iseći na šnicle. Zagrejati ulje na tiganju i svaku šniclu uvaljati u brašno i staviti u tiganj.
priprema
Pazite da se šnicle u tiganju ne prepeku, samo ih blago zapecite i redjate u pripremljen pleh.
priprema
Prekrijte pleh šniclama pa ih začinite. I tako redjajte dok ne potrošite sve šnicle. U tiganju u kom ste blago zapekli svaku šniclu sipajte brasno koje vam je ostalo od valjanja šnicli, vratite na ringlu i naspite oko 2dl vode. Kada se zgusne prelijte šnicle u plehu i stavite u zagrejanu rernu.
priprema
Možete pleh prekriti folijom, ja ipak ostavim otkriven da se lepo zapeče. Pecite oko 1h na 200 C.
serviranje
Za serviranje pripremite špatulu jer su šnicle mekane i raspadaju se. Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
500 g svinjskih šnicli
po ukusu malo začin C
po potrebi nekoliko Brašno T-500
po potrebi nekoliko ulje
po ukusu malo bibera
Priprema
priprema
Meso iseći na šnicle. Zagrejati ulje na tiganju i svaku šniclu uvaljati u brašno i staviti u tiganj.
priprema
Pazite da se šnicle u tiganju ne prepeku, samo ih blago zapecite i redjate u pripremljen pleh.
priprema
Prekrijte pleh šniclama pa ih začinite. I tako redjajte dok ne potrošite sve šnicle. U tiganju u kom ste blago zapekli svaku šniclu sipajte brasno koje vam je ostalo od valjanja šnicli, vratite na ringlu i naspite oko 2dl vode. Kada se zgusne prelijte šnicle u plehu i stavite u zagrejanu rernu.
priprema
Možete pleh prekriti folijom, ja ipak ostavim otkriven da se lepo zapeče. Pecite oko 1h na 200 C.
serviranje
Za serviranje pripremite špatulu jer su šnicle mekane i raspadaju se. Prijatno!!!
Tagovi