Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!

Sastojci

Za 4 osoba

meso

500 g svinjskih šnicli

dodaci

po ukusu malo začin C

po potrebi nekoliko Brašno T-500

po potrebi nekoliko ulje

po ukusu malo bibera

Priprema

priprema

Meso iseći na šnicle. Zagrejati ulje na tiganju i svaku šniclu uvaljati u brašno i staviti u tiganj.

priprema

Pazite da se šnicle u tiganju ne prepeku, samo ih blago zapecite i redjate u pripremljen pleh.

priprema

Prekrijte pleh šniclama pa ih začinite. I tako redjajte dok ne potrošite sve šnicle. U tiganju u kom ste blago zapekli svaku šniclu sipajte brasno koje vam je ostalo od valjanja šnicli, vratite na ringlu i naspite oko 2dl vode. Kada se zgusne prelijte šnicle u plehu i stavite u zagrejanu rernu.

priprema

Možete pleh prekriti folijom, ja ipak ostavim otkriven da se lepo zapeče. Pecite oko 1h na 200 C.

serviranje

Za serviranje pripremite špatulu jer su šnicle mekane i raspadaju se. Prijatno!!!