Plazmu, šećer, margarin i sok dobro umesiti. Oblikovati kuglice i ređati na pek papir da se ne bi lepile za tacnu.
Zatim, tacnu staviti u frižider da se kuglice lepo ohlade.
U međuvremenu istopiti belu čokoladu i dodati joj kašiku ulja. Izvaditi tacnu iz frižidera i svaki štapić umočiti u čokoladu pa zabosti u kuglicu. Vratiti u frižider na 10 min. da se stegne čokolada kako ne bi kuglice spadale sa štapića.
Istopiti i crnu čokoladu i ponoviti postupak sa kuglicama.
Potom izvaditi tacnu, pa svaki štapić sa kuglicom umakati u čokoladu (belu ili crnu), posipati mrvicama i ređati u posudu u kojoj će se služiti.
Paziti da se ne lepe jedan za drugi dok se ne stegne čokolada. Držati u frižideru do služenja.
Sastojci
Za 15 osoba
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g C Šećer u prahu 250g
70 g Margarin
3 supena kašika Sok od pomorandže
100 g Bele čokolade za kuvanje
100 g Crne čokolade za kuvanje
15 komad/a Štapići za ražnjiće
1 kesica/e Dr. Oetker Šarene mrvice
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
Plazmu, šećer, margarin i sok dobro umesiti. Oblikovati kuglice i ređati na pek papir da se ne bi lepile za tacnu.
Zatim, tacnu staviti u frižider da se kuglice lepo ohlade.
U međuvremenu istopiti belu čokoladu i dodati joj kašiku ulja. Izvaditi tacnu iz frižidera i svaki štapić umočiti u čokoladu pa zabosti u kuglicu. Vratiti u frižider na 10 min. da se stegne čokolada kako ne bi kuglice spadale sa štapića.
Istopiti i crnu čokoladu i ponoviti postupak sa kuglicama.
Potom izvaditi tacnu, pa svaki štapić sa kuglicom umakati u čokoladu (belu ili crnu), posipati mrvicama i ređati u posudu u kojoj će se služiti.
Paziti da se ne lepe jedan za drugi dok se ne stegne čokolada. Držati u frižideru do služenja.
Prijatno 🤗
Tagovi