Kolenicu staviti u šerpu i naliti vodom da je prekrije, kuvati najpre na jakoj vatri dok ne provri, a onda smanjiti temperaturu i lagano krčkati oko 2 - 2,5 sata dok ne omekša. Zatim dodati šargarepu i krompir, cele komade, i kuvati sve dok skroz ne smekšaju. Kuvanu kolenicu skinuti s kosti i služiti s povrćem. Meso nije potrebno soliti, već je slano.
Sastojci
Za 5 osoba
1 komad/a Svinjska kolenica (butkica)
2-3 komad/a Šargarepa
3-4 komad/a Krompir
Priprema
Priprema
Kolenicu staviti u šerpu i naliti vodom da je prekrije, kuvati najpre na jakoj vatri dok ne provri, a onda smanjiti temperaturu i lagano krčkati oko 2 - 2,5 sata dok ne omekša. Zatim dodati šargarepu i krompir, cele komade, i kuvati sve dok skroz ne smekšaju. Kuvanu kolenicu skinuti s kosti i služiti s povrćem. Meso nije potrebno soliti, već je slano.
Tagovi