Ovsene pahuljice ostaviti u mleku da odstoje pola sata. Zatim im dodati sve ostale iseckane sastojke i narendane jabuke i iscedjene pomorandže. Sve dobro umešati pa dodati čvrsti sneg od belanaca i dobro sve ponovo izmešati.
Pečenje:
Smesu sipati u tepsiju prekrivenu pek papirom ili samo namazanu uljem i peći oko 40 minuta na 200 stepeni.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 20 osoba
300 ml Mleka
300 g Ovsenih pahuljica
100 g Brašna
50 g Suvih kajsija
50 g Suvih šljiva
100 g Suvog groždja
50 g Badema
50 g Lešnika
50 g Oraha
30 g Susama
2 komad/a Jabuka
2 komad/a Pomorandže
1 kafena kašičica Cimeta
1 pakovanje/a Dr. Oetker Prašak za pecivo
2 komad/a Belanaca
30 ml Ulja
50 g Smokvi
Naši proizvodi
Priprema
Priprema kolača:
Ovsene pahuljice ostaviti u mleku da odstoje pola sata. Zatim im dodati sve ostale iseckane sastojke i narendane jabuke i iscedjene pomorandže. Sve dobro umešati pa dodati čvrsti sneg od belanaca i dobro sve ponovo izmešati.
Pečenje:
Smesu sipati u tepsiju prekrivenu pek papirom ili samo namazanu uljem i peći oko 40 minuta na 200 stepeni.
Tagovi