Za 12 osoba
450 g mlevene plazme
300 ml soka od narandže
1 pakovanje/a margarina
250 g šećera u prahu
250 g oraha
100 g čokolade za jelo i kuvanje
5 srednjih banana
1 kalup prečnika 28 cm
1 limun (sok )
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za jelo i kuvanje
Priprema mase za tortu
Mlevenu plazmu pokvasiti sokom,dodati orahe.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu i sjediniti sa pokvašenim keksom.
Masu prepoloviti i dodati otopljenu čokoladu u jednu polovinu.
Pola mase staviti u kalup i utapkati dnom čase. Banane oljuštiti i premazati limunovim sokom
Tri banane poredjati u krug ,odvojiti jedan centimetar od ivice kalupa.
Druge dve banane staviti u krug ,odvojiti centimetar od prethodnog kruga.
Drugom polovinom smese prekriri banane.
Priprema glazure
U zagrejanu slatku pavlaku(paziiti da ne proključa) dodati čokoladu.Promešati i sipati preko torte u kalupu.
Dobro rashladiri i poslužiri.
Sastojci
Za 12 osoba
450 g mlevene plazme
300 ml soka od narandže
1 pakovanje/a margarina
250 g šećera u prahu
250 g oraha
100 g čokolade za jelo i kuvanje
5 srednjih banana
1 kalup prečnika 28 cm
1 limun (sok )
200 ml slatke pavlake
200 g čokolade za jelo i kuvanje
Priprema
Priprema mase za tortu
Mlevenu plazmu pokvasiti sokom,dodati orahe.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu i sjediniti sa pokvašenim keksom.
Masu prepoloviti i dodati otopljenu čokoladu u jednu polovinu.
Pola mase staviti u kalup i utapkati dnom čase. Banane oljuštiti i premazati limunovim sokom
Tri banane poredjati u krug ,odvojiti jedan centimetar od ivice kalupa.
Druge dve banane staviti u krug ,odvojiti centimetar od prethodnog kruga.
Drugom polovinom smese prekriri banane.
Priprema glazure
U zagrejanu slatku pavlaku(paziiti da ne proključa) dodati čokoladu.Promešati i sipati preko torte u kalupu.
Dobro rashladiri i poslužiri.