Sastojci

Za 12 osoba

Masa za tortu

450 g mlevene plazme

300 ml soka od narandže

1 pakovanje/a margarina

250 g šećera u prahu

250 g oraha

100 g čokolade za jelo i kuvanje

5 srednjih banana

1 kalup prečnika 28 cm

1 limun (sok )

Za glazuru

200 ml slatke pavlake

200 g čokolade za jelo i kuvanje

Priprema

Priprema mase za tortu

Mlevenu plazmu pokvasiti sokom,dodati orahe.Penasto umutiti margarin i šećer u prahu i sjediniti sa pokvašenim keksom.

Masu prepoloviti i dodati otopljenu čokoladu u jednu polovinu.

Pola mase staviti u kalup i utapkati dnom čase. Banane oljuštiti i premazati limunovim sokom

Tri banane poredjati u krug ,odvojiti jedan centimetar od ivice kalupa.

Druge dve banane staviti u krug ,odvojiti centimetar od prethodnog kruga.

Drugom polovinom smese prekriri banane.

Priprema glazure

U zagrejanu slatku pavlaku(paziiti da ne proključa) dodati čokoladu.Promešati i sipati preko torte u kalupu.

Dobro rashladiri i poslužiri.