Pomešajte jaja, sir, ulje, kiselu vodu i dodajte so, ako sir nije dovoljno slan. Sve lepo sjedinite.
priprema
Na dve kore staviti nadev, pa urolajte u valjak.
priprema
Redjate kore u pleh dok ne potrošite sve kore, i sav nadev. U činiji u kojoj je bio nadev napravite preliv. Umutite jedno jaje, dodajte malo pavlake za kuvanje, malo ulja i malo sitnog sira.
priprema
Na kraju pažljivo prelijte sa prelivom, tako da svaki deo dobije istu količinu preliva, da bi posle pečenja bilo jednako sočno.
pečenje
Pitu stavite u rernu na 220 'C i čim porumeni samnjite na 200 "C i pecite oko 30 min.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 20 osoba
500 g gotove heljdine kore
5 komad/a jaja
500 g sitnog sitra
1 dl ulja
1 dl kisele vode
malo nekoliko pavlake za kuvanje
1 komad/a jaje
malo nekoliko sitnog sira
Priprema
priprema
Pomešajte jaja, sir, ulje, kiselu vodu i dodajte so, ako sir nije dovoljno slan. Sve lepo sjedinite.
priprema
Na dve kore staviti nadev, pa urolajte u valjak.
priprema
Redjate kore u pleh dok ne potrošite sve kore, i sav nadev. U činiji u kojoj je bio nadev napravite preliv. Umutite jedno jaje, dodajte malo pavlake za kuvanje, malo ulja i malo sitnog sira.
priprema
Na kraju pažljivo prelijte sa prelivom, tako da svaki deo dobije istu količinu preliva, da bi posle pečenja bilo jednako sočno.
pečenje
Pitu stavite u rernu na 220 'C i čim porumeni samnjite na 200 "C i pecite oko 30 min.
serviranje
Prijatno !!!
Tagovi