Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!

Sastojci

Za 20 osoba

kore

500 g gotove heljdine kore

nadev

5 komad/a jaja

500 g sitnog sitra

1 dl ulja

1 dl kisele vode

preliv

malo nekoliko pavlake za kuvanje

1 komad/a jaje

malo nekoliko sitnog sira

Priprema

priprema

Pomešajte jaja, sir, ulje, kiselu vodu i dodajte so, ako sir nije dovoljno slan. Sve lepo sjedinite.

priprema

Na dve kore staviti nadev, pa urolajte u valjak.

priprema

Redjate kore u pleh dok ne potrošite sve kore, i sav nadev. U činiji u kojoj je bio nadev napravite preliv. Umutite jedno jaje, dodajte malo pavlake za kuvanje, malo ulja i malo sitnog sira.

priprema

Na kraju pažljivo prelijte sa prelivom, tako da svaki deo dobije istu količinu preliva, da bi posle pečenja bilo jednako sočno.

pečenje

Pitu stavite u rernu na 220 'C i čim porumeni samnjite na 200 "C i pecite oko 30 min.

serviranje

Prijatno !!!