Odmrznuti filete oslica pa ih usoliti. Preko fileta narendati jednu sargarepu i beli luk. Preliti maslinovim uljem i sokom od limuna pa naredjati prazi luk secen na kolutove.
Ostaviti da stoji oko 2h u frizideru.
Naseci krompir na kolutove i usoliti po zelji.
Pakovanje sastojaka u kesu za pecenje
Naredjajte prvo kolutove krompira, pa preko usoljenu ribu sa povrecem.
Po zelji dodati jos malo maslinovog ulja.
Zatvorite kesu vezicom koja je dosla uz nju i pecite 30-45min na 200 stepeni.
U koliko volite da oslic dobije hrskavu koricu, izvadite sve iz kese i stavite na pleh (prvo krompir pa preko oslic) i vratite u rernu jos 10-15min.
Uzivajte u jednostavnom a predivnom ukusu.
*nacin pripreme je odlican za pripremu hrane beba od 10 meseci.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
1 pakovanje/a Fileta oslica
3-4 Cena belog luka
1/2 komad/a Prazi luka
1/2 komad/a Soka od limuna
1 kafena kašičica Soli
1/2 kafena kašičica Bibera
3 komad/a Vecih krompira
30 ml Maslinovog ulja
Priprema
Priprema ribe
Odmrznuti filete oslica pa ih usoliti. Preko fileta narendati jednu sargarepu i beli luk. Preliti maslinovim uljem i sokom od limuna pa naredjati prazi luk secen na kolutove.
Ostaviti da stoji oko 2h u frizideru.
Naseci krompir na kolutove i usoliti po zelji.
Pakovanje sastojaka u kesu za pecenje
Naredjajte prvo kolutove krompira, pa preko usoljenu ribu sa povrecem.
Po zelji dodati jos malo maslinovog ulja.
Zatvorite kesu vezicom koja je dosla uz nju i pecite 30-45min na 200 stepeni.
U koliko volite da oslic dobije hrskavu koricu, izvadite sve iz kese i stavite na pleh (prvo krompir pa preko oslic) i vratite u rernu jos 10-15min.
Uzivajte u jednostavnom a predivnom ukusu.
*nacin pripreme je odlican za pripremu hrane beba od 10 meseci.
Prijatan rucak!