Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!

Sastojci

Za 4 osoba

Sastojci za pripremu ribe

1 pakovanje/a Fileta oslica

3-4 Cena belog luka

1/2 komad/a Prazi luka

1/2 komad/a Soka od limuna

1 kafena kašičica Soli

1/2 kafena kašičica Bibera

3 komad/a Vecih krompira

30 ml Maslinovog ulja

Priprema

Priprema ribe

Odmrznuti filete oslica pa ih usoliti. Preko fileta narendati jednu sargarepu i beli luk. Preliti maslinovim uljem i sokom od limuna pa naredjati prazi luk secen na kolutove.

Ostaviti da stoji oko 2h u frizideru.

Naseci krompir na kolutove i usoliti po zelji.

Pakovanje sastojaka u kesu za pecenje

Naredjajte prvo kolutove krompira, pa preko usoljenu ribu sa povrecem.

Po zelji dodati jos malo maslinovog ulja.

Zatvorite kesu vezicom koja je dosla uz nju i pecite 30-45min na 200 stepeni.

U koliko volite da oslic dobije hrskavu koricu, izvadite sve iz kese i stavite na pleh (prvo krompir pa preko oslic) i vratite u rernu jos 10-15min.

Uzivajte u jednostavnom a predivnom ukusu.

*nacin pripreme je odlican za pripremu hrane beba od 10 meseci.

Prijatan rucak!