Pile raseći po sredini tako da se dobije pravougaonik. Iseći krilca, šiju i nogice pileta. Zatim panglovati pile tj. odvojiti kosti od mesa vodeći računa da se kožica pileta ne iseče. Kad ste to dobro uradili usolite meso i premazete senfom dodajte kari i ostale za;ine po zelji. Po unutrašnjoj strani mesa ređajte slaninu, preko nje suvi vrat, a odozgo kačkavalj. Motajte meso u rolat i čvrsto ga vezujte pamučnim kanapom da se rolat ne rasturi. Rolovano pile premažite sa spoljne strane mašću. U pekaču otopite veću kašiku masti i stavite rolat. Sipajte preko pileta 1 čašu vode i belo vino. Oko mesa stavite krompir isečen na veće kriške. Zatvorite pekač i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, 2h.
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 8 osoba
1 komad/a vece pile
200 g suvi vrat
200 g slanine
100 g kackavalja
3 supena kašika senfa
1 kafena kašičica kari zacina
malo soli
2 supena kašika masti
1 casa belog vina
Priprema
Pile
Pile raseći po sredini tako da se dobije pravougaonik. Iseći krilca, šiju i nogice pileta. Zatim panglovati pile tj. odvojiti kosti od mesa vodeći računa da se kožica pileta ne iseče. Kad ste to dobro uradili usolite meso i premazete senfom dodajte kari i ostale za;ine po zelji. Po unutrašnjoj strani mesa ređajte slaninu, preko nje suvi vrat, a odozgo kačkavalj. Motajte meso u rolat i čvrsto ga vezujte pamučnim kanapom da se rolat ne rasturi. Rolovano pile premažite sa spoljne strane mašću. U pekaču otopite veću kašiku masti i stavite rolat. Sipajte preko pileta 1 čašu vode i belo vino. Oko mesa stavite krompir isečen na veće kriške. Zatvorite pekač i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C, 2h.
Tagovi