Sipajte vodu u šerpu za torteline sa prstohvatom soli i ostavite da provri. Kad provri, dodajte torteline i kuvajte 10 minuta dok ne bude gotovo.
priprema
Sačekajte da torteline isplivaju na površinu i onda iscedite torteline. Stavite u tiganj maslinovo ulje da se zagreje, dodajte slaninicu, beli luk i dinstajte nekoliko sekundi, Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i ostavite sos da provri.
priprema
Zatim stavite u sos sir sa plesnima. Mešajte dok se sir ne rastopi i sipajte torteline.
priprema
Promešajte, kuvajte nekoliko minuta i pospite parmezanom. Skinite sa ringle i servirajte i po želji pospite narendanom mocarelom i origanom.
Sastojci
Za 3 osoba
500 g gotove tortelini
2 l vode
malo malo so
50 g slaninice
100 ml pavlake za kuvanje
150 g sir sa plesnima
1 supena kašika maslinovog ulja
po ukusu malo origana
Priprema
priprema
Sipajte vodu u šerpu za torteline sa prstohvatom soli i ostavite da provri. Kad provri, dodajte torteline i kuvajte 10 minuta dok ne bude gotovo.
priprema
Sačekajte da torteline isplivaju na površinu i onda iscedite torteline. Stavite u tiganj maslinovo ulje da se zagreje, dodajte slaninicu, beli luk i dinstajte nekoliko sekundi, Sipajte pavlaku za kuvanje, promešajte i ostavite sos da provri.
priprema
Zatim stavite u sos sir sa plesnima. Mešajte dok se sir ne rastopi i sipajte torteline.
priprema
Promešajte, kuvajte nekoliko minuta i pospite parmezanom. Skinite sa ringle i servirajte i po želji pospite narendanom mocarelom i origanom.
Tagovi