Rernu ukljuciti da se zagreje. Spanac obarite kratko par minuta u vodi dok ne uvene. Ocedite vodu iz spanaca i isprati hladnom vodom da se ohladi. Iscedite vodu iz spanaca rukama onoliko koliko mozete. U posudu umutiti jaja, mleko i parmezan dodati so i biber. U pleh staviti ulje, iseckan luk u zagrejanu rernu i nek se krcka oko 5 minuta pa dodati usitnjen beli luk i kuvati jos par minuta. Pomesati sa lukom seckani spanac i ravnomerno naneti na dno pleha pa preliti sa pripremljenom smesom od jaja i promesati da se lepo kombinuje spanac sa jajima. Preko svega posuti drobljeni sir i peci u rerni dok lepo ne pozuti. Izvaditi iz rerne, malo pustiti da se ohladi pa iseci i servirati.
Sastojci
Za 4 osoba
400 g spanaca
2 kasike Maslinovo ulje
1 srednji luk
1 cen belog luka
6 jaja
2 kasike mleka
1/3 solje rendanog parmezana
85 g Sir
malo So
malo mlevenog bibera
Priprema
priprema jela od spanaca i jaja
Rernu ukljuciti da se zagreje. Spanac obarite kratko par minuta u vodi dok ne uvene. Ocedite vodu iz spanaca i isprati hladnom vodom da se ohladi. Iscedite vodu iz spanaca rukama onoliko koliko mozete. U posudu umutiti jaja, mleko i parmezan dodati so i biber. U pleh staviti ulje, iseckan luk u zagrejanu rernu i nek se krcka oko 5 minuta pa dodati usitnjen beli luk i kuvati jos par minuta. Pomesati sa lukom seckani spanac i ravnomerno naneti na dno pleha pa preliti sa pripremljenom smesom od jaja i promesati da se lepo kombinuje spanac sa jajima. Preko svega posuti drobljeni sir i peci u rerni dok lepo ne pozuti. Izvaditi iz rerne, malo pustiti da se ohladi pa iseci i servirati.
Tagovi