Sastojci

Za 20 osoba

TESTO

30 g Svež kvasac

400 g Brašno

200 g Margarin

1 komad/a Jaje

2 supena kašika Šećer

1 prstohvat/a So

FIL

200 g Mleveni orasi

180 g Šećer

200 g Džem od kajsija

GLAZURA OD ČOKOLADE

150 g Čokolada

80 g Margarin

3 supena kašika Šećer

3 supena kašika Voda

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA TESTA I NADEVA

U brašno razmrviti margarin,dodati šećer,jaje i kvasac otopljen u malo mleka.

Zamesiti testo,podeliti ga u tri dela i ostaviti da odstoji pola sata.

Zatim testo razvaljati oklagijom u listove veličine pleha u kome će se kolač peći.

Mlevene orahe pomešati sa šećerom i vanilin šećerom

REĐANJE

U podmazan pleh položiti prvi list razvaljanog testa,premazati ga sa džemom od kasija i posuti polovinom mlevenih oraha.

Zatim staviti drugi list i premazati ga sa džemom od kajsija i posuti drugom polovinom mlevenih oraha.

Preklopiti sa trećim listom i peći na 200 stepeni 30-40 minuta.

PRIPREMA GLAZURE

Na tihoj vatri istopiti margarin,dodati izlomljenu čokoladu,šećer i vodu.

Mešati da se svi sastojci sjedine i preliti preko kolača.