Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljustenu tikvicu isecenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrce skuva. Zatim sve sameljite stapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da corbica provri. Kada pocne da vri iskljucite ringlu pa dodajte so, biber i svezu mirodjiju.
Pri posluzivanju u tanjir mozete da dodate i jednu kasiku kisele pavlake.
Sastojci
Za 6 osoba
1 komad/a Tikvica
1 komad/a Crnog luka
1 Cen Belog luka
2 komad/a Krompira
/ malo Vode
500 ml Mleka
/ malo Soli
/ malo Bibera
/ malo Mirodjije
Priprema
Priprema
Na malo ulja izdinstajte crni i beli luk, zatim dodajte oljustenu tikvicu isecenu na kocke kao i krompir. Zatim sipajte malo vode (da ogrezne) i pustite da se povrce skuva. Zatim sve sameljite stapnim mikserom pa dodajte mleko i pustite da corbica provri. Kada pocne da vri iskljucite ringlu pa dodajte so, biber i svezu mirodjiju.
Pri posluzivanju u tanjir mozete da dodate i jednu kasiku kisele pavlake.
Tagovi