Sastojci

Za 20 osoba

SASTOJCI ZA KORE

10 komad/a Jaja

10 šoljica Šećer

6 šoljice Ulje

2 šoljice Mleko

10 šoljica Brašno

3 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g

1 pakovanje/a C Oblande

SASTOJCI ZA FIL

500 g Šećer

1 l Mleko

6 supena kašika Brašno

1 komad/a Margarin

Naši proizvodi

Priprema

PRIPREMA 1. KORE

Mera: šoljice za crnu kafu -srednje

Umutiti 5 jaja sa 5 šoljica šećera,zatim dodati 3 šoljice ulja,1 šoljicu mleka,

5 šoljica brašna i 1/2 kesice praška za pecivo.

Peči u četvrtastom plehu koji ima istu duzinu kao listovi oblande.

Ispečenu koru podeliti po duzini na 10 traka.

PRIPREMA 2.KORE

Mera: šoljice za crnu kafu -srednje

Umutiti 5 jaja sa 5 šoljica šećera,zatim dodati 3 šoljice ulja,1 šoljicu mleka,

5 šoljica brašna ,3 kašike kakaoa i 1/2 kesice praška za pecivo.

Peči u četvrtastom plehu koji ima istu duzinu kao listovi oblande.

Ispečenu koru podeliti po duzini na 10 traka.

PRIPREMA FILA

Od pripremljene količine mleka odliti 1 dl i razmutiti brašno.Dodati vanilin šećer.

Ušpinovati 500 g šećera,i kada dobije karamel boju preliti sa mlekom.

Kada provri ,zakuvati brašno razmućeno u mleku i kuvati dok se fil ne zgusne.

Dodati 1 margarin.Ostaviti da se fil malo ohladi,azatim dok je još mlak,naneti na listove oblande

da bi omekšali i mogli da se savijaju.

PRIPREMA ROLATA

Na svaki list oblande,na duži kraj staviti jednu do druge zutu i braon traku i namazati sa filom,a preko njih

staviti još dve trake ,ali suprotne boje-zutu na braon,braon na žutu.

Polako uviti rolat.

Od ove količine materijala dobije se 5 rolata.