Na maslinovom ili suncokretovom ulju, kratko propržite sitno iseckan praziluk i rendanu šargarepu.
priprema
Zatim tu ubacite seckane šampinjone.
priprema
Pirinač koji ste predhodno očistili i oprali dodajte i dinstajte uz neprekidno mešanje oko desetak minuta. Posolite, pobiberite i dodajte C začin po ukusu. Dinstajte i dalje uz povremeno dolivanje mlake vode.
priprema
Kada pirinač bude skoro gotov, dodajte seckani peršun, još par minuta prodinstajte, pa sklonite sa ringle. Ostavite poklopljeno. Prijatno!!!
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 4 osoba
200 g integralnog pirinča
1 komad/a praziluk
1 komad/a šargarepa
200 g šampinjona
2 do 3 supena kašika maslinovog ulja
po ukusu malo C začin
po ukusu malo peršunovog lista
Priprema
priprema
Na maslinovom ili suncokretovom ulju, kratko propržite sitno iseckan praziluk i rendanu šargarepu.
priprema
Zatim tu ubacite seckane šampinjone.
priprema
Pirinač koji ste predhodno očistili i oprali dodajte i dinstajte uz neprekidno mešanje oko desetak minuta. Posolite, pobiberite i dodajte C začin po ukusu. Dinstajte i dalje uz povremeno dolivanje mlake vode.
priprema
Kada pirinač bude skoro gotov, dodajte seckani peršun, još par minuta prodinstajte, pa sklonite sa ringle. Ostavite poklopljeno. Prijatno!!!
Tagovi