1. Svežu papriku oprati, prepoloviti po dužini, odvojiti od semena i iseći na kocke. Možete birati žutu, crvenu ili zelenu baburu ili jednostavno kombinovati za eksploziju šarenila na tanjiru
2. Paradajz takođe oprati i iseći na kocke. U obzir dolazi i cherry paradajz ili komadi paradajz pelata, u zavisnosti šta trenutno imate
3. Crni luk očistiti od ljuske i iseći na kolutove pa svaki kolut razvojiti
4. Šećerac ocediti od vode i odmeriti 100g. Zgodnije je iz konzerve, ali možete i kuvati trenutno smrznuti proizvod iz kese
5. Crveni pasulj takođe ocediti od vode i odmeriti 100g. Svakako je brže i zgodnije iz konzerve
6. Tuna komade ocediti od ulja i odmeriti 60g. Uvek birajte tuna komade
Priprema salate
Sve prethodno pripremljene sastojke pomešati u većoj činiji, dodati biber, so, čili, ulje i limunov sok pa još jednom pomešati da se sve sjedini
Recept za nagradni konkurs: Fit znači ukusno!
Sastojci
Za 1 osoba
60 g Tuna komadi
70 g Sveža paprika
50 g Paradajz
100 g Kukuruz šećerac
100 g Crveni pasulj
60 g Crni luk
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a So
1 prstohvat/a Čili u prahu
1/2 supena kašika Ulje
1 supena kašika Limun (Limunov sok)
Priprema
Priprema sastojaka
1. Svežu papriku oprati, prepoloviti po dužini, odvojiti od semena i iseći na kocke. Možete birati žutu, crvenu ili zelenu baburu ili jednostavno kombinovati za eksploziju šarenila na tanjiru
2. Paradajz takođe oprati i iseći na kocke. U obzir dolazi i cherry paradajz ili komadi paradajz pelata, u zavisnosti šta trenutno imate
3. Crni luk očistiti od ljuske i iseći na kolutove pa svaki kolut razvojiti
4. Šećerac ocediti od vode i odmeriti 100g. Zgodnije je iz konzerve, ali možete i kuvati trenutno smrznuti proizvod iz kese
5. Crveni pasulj takođe ocediti od vode i odmeriti 100g. Svakako je brže i zgodnije iz konzerve
6. Tuna komade ocediti od ulja i odmeriti 60g. Uvek birajte tuna komade
Priprema salate
Sve prethodno pripremljene sastojke pomešati u većoj činiji, dodati biber, so, čili, ulje i limunov sok pa još jednom pomešati da se sve sjedini
Prijatno!
Tagovi