Sastojci

Za 4 osoba

Čimičange

1 pakovanje/a Tortilja (manjih, ukupno 8 komada)

500 g Pileći file

250 g Sveži šampinjoni

150 g Kukuruz šećerac

150 g Obareni pirinač

2 komad/a Čen belog luka

100 g Kačkavalj

2 supena kašika Pavlaka (mlečna)

2 supena kašika Kečap

2 supena kašika Slatki čili sos

2 supena kašika Ulje

1 prstohvat/a Čili u prahu

1 prstohvat/a Kumin

1 prstohvat/a Kari u prahu

1 prstohvat/a Biber

1 prstohvat/a So

1 prstohvat/a Mešavina začina za piletinu

1 prstohvat/a Suvi biljni začin

500 ml Paradajz sok

1 Toster :)

Priprema

Priprema sastojaka

1. Pileći file iseći na trakice i začiniti mešavinom za piletinu, biberom, kuminom, karijem, čilijem i umešati sa 2 kašike ulja. Po želji dodati još začina, prstohvat sam navela samo okvirno, uglavnom stavim odokativno

2. Šampinjone oprati i iseckati na listiće, a beli luk sitno iseckati

3. Posebno obariti pirinač, a posebno šećerac (može se koristiti i konzervirani oceđen)

Priprema nadeva

1. Na zagrejanom tiganju i malo ulja propržiti piletinu dok ne porumeni, izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi viljuškom ili prstima je rascepkati na što sitnije komade

2. U istom ulju dinstati šampinjone i dodati im sitno iseckani beli luk. Kada porumene i višak tečnosti ispari, smanjiti temperaturu, dodati obareni pirinač i prethodno pripremljen šećerac pa propržiti još malo sve zajedno

3. Dodati u to i iscepkanu piletinu, narendati kačkavalj, dodati pavlaku, kečap, čili sos i soli po potrebi, sjediniti, skloniti sa vatre i promešati još jednom da se sve sjedini u kompaktnu smesu

Tortilje

1. Gotovu smesu za punjenje podeliti na 8 jednakih delova, staviti na sredinu svake tortilje i tortilje uviti sa svih strana tako da se dobije kocka

2. Peći u zagrejanom tosteru dok ne postanu hrskave i dobiju karakteristične linije

Priprema umaka od paradajza

Oko 500 ml paradajz soka staviti u manjoj šerpici da se kuva na srednjoj temperaturi. Dodati suvi biljni začin, čili i biber. Promešati, poklopiti, smanjiti temperaturu na najmanju i kuvati dok se ne zgusne, a povremeno promešati da ne zagori. Ostaviti da se ohladi

Serviranje

Čimičange su mi najlepše kada se ohlade. Servirati ih uz domaći umak od paradajza, a po želji i uz cezar salatni preliv ili mešavinu pavlake i majoneza, i svežu salaticu (mi volimo salatu od mladog svežeg kupusa, jer je osvežavajuća i ublaži ljutinu umaka)

Prijatno!

Uživajte!