1. Pileći file iseći na trakice i začiniti mešavinom za piletinu, biberom, kuminom, karijem, čilijem i umešati sa 2 kašike ulja. Po želji dodati još začina, prstohvat sam navela samo okvirno, uglavnom stavim odokativno
2. Šampinjone oprati i iseckati na listiće, a beli luk sitno iseckati
3. Posebno obariti pirinač, a posebno šećerac (može se koristiti i konzervirani oceđen)
Priprema nadeva
1. Na zagrejanom tiganju i malo ulja propržiti piletinu dok ne porumeni, izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi viljuškom ili prstima je rascepkati na što sitnije komade
2. U istom ulju dinstati šampinjone i dodati im sitno iseckani beli luk. Kada porumene i višak tečnosti ispari, smanjiti temperaturu, dodati obareni pirinač i prethodno pripremljen šećerac pa propržiti još malo sve zajedno
3. Dodati u to i iscepkanu piletinu, narendati kačkavalj, dodati pavlaku, kečap, čili sos i soli po potrebi, sjediniti, skloniti sa vatre i promešati još jednom da se sve sjedini u kompaktnu smesu
Tortilje
1. Gotovu smesu za punjenje podeliti na 8 jednakih delova, staviti na sredinu svake tortilje i tortilje uviti sa svih strana tako da se dobije kocka
2. Peći u zagrejanom tosteru dok ne postanu hrskave i dobiju karakteristične linije
Priprema umaka od paradajza
Oko 500 ml paradajz soka staviti u manjoj šerpici da se kuva na srednjoj temperaturi. Dodati suvi biljni začin, čili i biber. Promešati, poklopiti, smanjiti temperaturu na najmanju i kuvati dok se ne zgusne, a povremeno promešati da ne zagori. Ostaviti da se ohladi
Serviranje
Čimičange su mi najlepše kada se ohlade. Servirati ih uz domaći umak od paradajza, a po želji i uz cezar salatni preliv ili mešavinu pavlake i majoneza, i svežu salaticu (mi volimo salatu od mladog svežeg kupusa, jer je osvežavajuća i ublaži ljutinu umaka)
Sastojci
Za 4 osoba
1 pakovanje/a Tortilja (manjih, ukupno 8 komada)
500 g Pileći file
250 g Sveži šampinjoni
150 g Kukuruz šećerac
150 g Obareni pirinač
2 komad/a Čen belog luka
100 g Kačkavalj
2 supena kašika Pavlaka (mlečna)
2 supena kašika Kečap
2 supena kašika Slatki čili sos
2 supena kašika Ulje
1 prstohvat/a Čili u prahu
1 prstohvat/a Kumin
1 prstohvat/a Kari u prahu
1 prstohvat/a Biber
1 prstohvat/a So
1 prstohvat/a Mešavina začina za piletinu
1 prstohvat/a Suvi biljni začin
500 ml Paradajz sok
1 Toster :)
Priprema
Priprema sastojaka
1. Pileći file iseći na trakice i začiniti mešavinom za piletinu, biberom, kuminom, karijem, čilijem i umešati sa 2 kašike ulja. Po želji dodati još začina, prstohvat sam navela samo okvirno, uglavnom stavim odokativno
2. Šampinjone oprati i iseckati na listiće, a beli luk sitno iseckati
3. Posebno obariti pirinač, a posebno šećerac (može se koristiti i konzervirani oceđen)
Priprema nadeva
1. Na zagrejanom tiganju i malo ulja propržiti piletinu dok ne porumeni, izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane da se ohladi. Kada se ohladi viljuškom ili prstima je rascepkati na što sitnije komade
2. U istom ulju dinstati šampinjone i dodati im sitno iseckani beli luk. Kada porumene i višak tečnosti ispari, smanjiti temperaturu, dodati obareni pirinač i prethodno pripremljen šećerac pa propržiti još malo sve zajedno
3. Dodati u to i iscepkanu piletinu, narendati kačkavalj, dodati pavlaku, kečap, čili sos i soli po potrebi, sjediniti, skloniti sa vatre i promešati još jednom da se sve sjedini u kompaktnu smesu
Tortilje
1. Gotovu smesu za punjenje podeliti na 8 jednakih delova, staviti na sredinu svake tortilje i tortilje uviti sa svih strana tako da se dobije kocka
2. Peći u zagrejanom tosteru dok ne postanu hrskave i dobiju karakteristične linije
Priprema umaka od paradajza
Oko 500 ml paradajz soka staviti u manjoj šerpici da se kuva na srednjoj temperaturi. Dodati suvi biljni začin, čili i biber. Promešati, poklopiti, smanjiti temperaturu na najmanju i kuvati dok se ne zgusne, a povremeno promešati da ne zagori. Ostaviti da se ohladi
Serviranje
Čimičange su mi najlepše kada se ohlade. Servirati ih uz domaći umak od paradajza, a po želji i uz cezar salatni preliv ili mešavinu pavlake i majoneza, i svežu salaticu (mi volimo salatu od mladog svežeg kupusa, jer je osvežavajuća i ublaži ljutinu umaka)
Prijatno!
Uživajte!
Tagovi