Sastojci

Za 4 osoba

Snicle

600 g Svinjske snicle

1 komad/a Glavice crnog luka

3 komad/a Čena belog luka

2,5 dl Belog vina

3 komad/a Lovorov list

1 kafena kašičica Slatka aleva paprika

1 malo Suvog zacina i bibera

2 supena kašika Brašno T-400

Priprema

Priprema

Proprziti luk, dodati posoljene snicle koje ste uvaljali u brasno. Naliti vodom da prekrije snicle i dinstati na srednjoj vatri. Nalivati vodu po potrebi tako da ne ispari potpuno ni u jednom trenutku. Dodati beli luk, lovorov list, posoliti po ukusu i dodati alevu papriku. Dinsta se oko sat vremena, onda dodajte belo vino. Krckajte jos 15ak minuta i izvadite snicle, dodajte lagano po malo brasna dok ne dostignete zeljenu gustinu. Ja sam namerno ostavila malo redje jer volim da natopim pire tim divnim sosom.