Proprziti luk, dodati posoljene snicle koje ste uvaljali u brasno. Naliti vodom da prekrije snicle i dinstati na srednjoj vatri. Nalivati vodu po potrebi tako da ne ispari potpuno ni u jednom trenutku. Dodati beli luk, lovorov list, posoliti po ukusu i dodati alevu papriku. Dinsta se oko sat vremena, onda dodajte belo vino. Krckajte jos 15ak minuta i izvadite snicle, dodajte lagano po malo brasna dok ne dostignete zeljenu gustinu. Ja sam namerno ostavila malo redje jer volim da natopim pire tim divnim sosom.
Sastojci
Za 4 osoba
600 g Svinjske snicle
1 komad/a Glavice crnog luka
3 komad/a Čena belog luka
2,5 dl Belog vina
3 komad/a Lovorov list
1 kafena kašičica Slatka aleva paprika
1 malo Suvog zacina i bibera
2 supena kašika Brašno T-400
Priprema
Priprema
Proprziti luk, dodati posoljene snicle koje ste uvaljali u brasno. Naliti vodom da prekrije snicle i dinstati na srednjoj vatri. Nalivati vodu po potrebi tako da ne ispari potpuno ni u jednom trenutku. Dodati beli luk, lovorov list, posoliti po ukusu i dodati alevu papriku. Dinsta se oko sat vremena, onda dodajte belo vino. Krckajte jos 15ak minuta i izvadite snicle, dodajte lagano po malo brasna dok ne dostignete zeljenu gustinu. Ja sam namerno ostavila malo redje jer volim da natopim pire tim divnim sosom.
Tagovi