Sve sastojke potrebne za ćufte staviti u činiju i dobro umesiti. Napraviti ćufte i ostaviti pola sata da odstoje.
Priprema sosa
Propržiti 3 kašike brašna na 50 ml ulja. Dodati 500 ml soka od paradajza i izmešati. Zatim dodati 600-700 ml vode, kašiku šećera, začine i pustiti da provri.
Ubaciti ćuftice, smanjiti temperaturu i kuvati još oko 40 minuta.
Sastojci
Za 15 osoba
500 g Mlevenog mesa
1 komad/a Jaje
1 komad/a Crni luk
1 komad/a Čen belog luka
2 supena kašika Prezli
1 supena kašika Vegete
1 supena kašika Ulja
1 kafena kašičica Soli, bibera i aleve paprike
3 supena kašika Brašna
50 ml Ulja
500 ml Soka od paradajza
600-700 ml Vode
1 supena kašika Šećera
Malo prstohvat/a Začina
Priprema
Priprema ćuftica
Sve sastojke potrebne za ćufte staviti u činiju i dobro umesiti. Napraviti ćufte i ostaviti pola sata da odstoje.
Priprema sosa
Propržiti 3 kašike brašna na 50 ml ulja. Dodati 500 ml soka od paradajza i izmešati. Zatim dodati 600-700 ml vode, kašiku šećera, začine i pustiti da provri.
Ubaciti ćuftice, smanjiti temperaturu i kuvati još oko 40 minuta.
Tagovi