Sastojci

Za 15 osoba

Ćufte

500 g Mlevenog mesa

1 komad/a Jaje

1 komad/a Crni luk

1 komad/a Čen belog luka

2 supena kašika Prezli

1 supena kašika Vegete

1 supena kašika Ulja

1 kafena kašičica Soli, bibera i aleve paprike

Sos

3 supena kašika Brašna

50 ml Ulja

500 ml Soka od paradajza

600-700 ml Vode

1 supena kašika Šećera

Malo prstohvat/a Začina

Priprema

Priprema ćuftica

Sve sastojke potrebne za ćufte staviti u činiju i dobro umesiti. Napraviti ćufte i ostaviti pola sata da odstoje.

Priprema sosa

Propržiti 3 kašike brašna na 50 ml ulja. Dodati 500 ml soka od paradajza i izmešati. Zatim dodati 600-700 ml vode, kašiku šećera, začine i pustiti da provri.

Ubaciti ćuftice, smanjiti temperaturu i kuvati još oko 40 minuta.