Sastojci

Za 2 osoba

Sastojci

2 pakovanje/a Tunjevina po izboru

2 komad/a Kuvana jaja

1 komad/a Crnog luka / crvenog luka

1 ili 2 komad/a Crvena, sveža paprika

1 ili 2 komad/a Zelena, sveža paprika

1 malo Soka od jednog limuna

30 ml Maslinovog ulja

1 ili 2 komad/a Čen ili dva belog luka

1 prstohvat/a Soli, bibera, mirođije, origana, peršuna

Priprema

Priprema

Iseckati glavicu crnog ili crvenog luka i staviti u činiju za pripremu salate. Dodati čen ili dva belog luka. Tunjevinu ocediti od viška ulja, dodati u činiju i promešati. Dva obarena jajeta izrendati u činiju. Koristiti ono sitno rende, verujte na reč, tekstura je bolja nego kada se jaja samo iseckaju.

Iseckajte povrće po želji, ja lično najviše volim sveže paprike zato ih i dodajem. Tu se mogu naći i paradajz, krastavac, ono što volite.

Posoliti, pobiberiti, dodati ostale začine po ukusu (mirođiju, vlašac, origano).

Dodati odokativno maslinovo ulje i sok od jednog limuna. Lepo promešajte i uživajte. Ovo je količina dovoljna za doručak ili večeru za dve osobe!