Skuvati krompir. Kada je krompir skuvan začiniti po ukusu, dodavati mleko i mutiti sa mikserom. ( možda će biti potrebno još mleka, pravi se kao običan pire, i sve zavisi do krompira). Ispržiti luk dodati seckani beli luk i alevu papriku. Dodavati kašiku po kašiku krompira i mešati, posle toga staviti da se malo zapeče.
Sastojci
Za 8 osoba
Oko 1 kg Krompira
1 supena kašika Svinjska mast
2 glavice Crnog luka
1 glavica Belog luka
1 supena kašika Aleve paprike
Po ukusu Začini
Do 300 ml Mleko
Priprema
Priprema
Skuvati krompir. Kada je krompir skuvan začiniti po ukusu, dodavati mleko i mutiti sa mikserom. ( možda će biti potrebno još mleka, pravi se kao običan pire, i sve zavisi do krompira). Ispržiti luk dodati seckani beli luk i alevu papriku. Dodavati kašiku po kašiku krompira i mešati, posle toga staviti da se malo zapeče.
Prijatno😊
Tagovi