Za 8 osoba
1 pakovanje/a C Oblande
200 ml Mleko
250 g Margarin
400 g Šećer
1 komad/a Smrznuta pomorandža
500 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g Sitno seckani orasi
100 g Čokolada
KORAK I
Uodgovarajuću šerpu staviti čokoladu,šećer,mleko i margarin pa sve zajedno grejati na
umerenoj temperaturi dok smesa ne počne da vri.
KORAK II
Skloniti posudu sa vatre i umešati narendanu pomorandžu.
Pomešati mleveni keks i seckane orahe.
Zatim u tu smesu uliti pripremljenu masu od čokolade i dobro promešati sastojke.
FILOVANJE OBLANDE
Filovati rebrast deo oblande pripremljenim filom na uobičajen način.
Poslednji list oblande okrenuti tako da strana sa sitnijim rupicama bude odgore
Blago opteretiti složeni kolač i ostaviti da se stegne,
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 8 osoba
1 pakovanje/a C Oblande
200 ml Mleko
250 g Margarin
400 g Šećer
1 komad/a Smrznuta pomorandža
500 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g Sitno seckani orasi
100 g Čokolada
Naši proizvodi
Priprema
KORAK I
Uodgovarajuću šerpu staviti čokoladu,šećer,mleko i margarin pa sve zajedno grejati na
umerenoj temperaturi dok smesa ne počne da vri.
KORAK II
Skloniti posudu sa vatre i umešati narendanu pomorandžu.
Pomešati mleveni keks i seckane orahe.
Zatim u tu smesu uliti pripremljenu masu od čokolade i dobro promešati sastojke.
FILOVANJE OBLANDE
Filovati rebrast deo oblande pripremljenim filom na uobičajen način.
Poslednji list oblande okrenuti tako da strana sa sitnijim rupicama bude odgore
Blago opteretiti složeni kolač i ostaviti da se stegne,
Tagovi