po želji
začina (vlašac, origano, bosliljak, biber, mediteranska vegeta, beli luk u granulama, ljuta sudžuk paprika, čili)
Za pohovanje
1/2 kesice
pezli
1/2 kesice
susama
malo
palente
malo
čilija u prahu
2
jaja
po potrebi
brašna
malo
soli
I još
malo
ulja
Priprema
Priprema
Pileći file usitniti po želji i dobro pomešati sa medom, senfom, sirćem, uljem i začinima. Ostaviti da odstoji a za to vreme prirpemiti 3 tanjira. U jedan staviti brašno, u drugom umutiti jaja sa malo soli, u treći staviti prezle, kukuruzni griz, susam i malo čilija. Piletinu prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja pa u prezle. Ređati na pleh obložen pek papirom i uljem. Preliti uljem i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.
Sastojci
Za 2 osoba
400 g pilećeg belog mesa
1 kafena kašičica meda
malo maslinovog ulja
2 kafena kašičica senfa
1/2 zatvarača jabukovog sirćeta
po želji začina (vlašac, origano, bosliljak, biber, mediteranska vegeta, beli luk u granulama, ljuta sudžuk paprika, čili)
1/2 kesice pezli
1/2 kesice susama
malo palente
malo čilija u prahu
2 jaja
po potrebi brašna
malo soli
malo ulja
Priprema
Priprema
Pileći file usitniti po želji i dobro pomešati sa medom, senfom, sirćem, uljem i začinima. Ostaviti da odstoji a za to vreme prirpemiti 3 tanjira. U jedan staviti brašno, u drugom umutiti jaja sa malo soli, u treći staviti prezle, kukuruzni griz, susam i malo čilija. Piletinu prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja pa u prezle. Ređati na pleh obložen pek papirom i uljem. Preliti uljem i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.