Sastojci

Za 2 osoba

Piletina

400 g pilećeg belog mesa

Marinada

1 kafena kašičica meda

malo maslinovog ulja

2 kafena kašičica senfa

1/2 zatvarača jabukovog sirćeta

po želji začina (vlašac, origano, bosliljak, biber, mediteranska vegeta, beli luk u granulama, ljuta sudžuk paprika, čili)

Za pohovanje

1/2 kesice pezli

1/2 kesice susama

malo palente

malo čilija u prahu

2 jaja

po potrebi brašna

malo soli

I još

malo ulja

Priprema

Priprema

Pileći file usitniti po želji i dobro pomešati sa medom, senfom, sirćem, uljem i začinima. Ostaviti da odstoji a za to vreme prirpemiti 3 tanjira. U jedan staviti brašno, u drugom umutiti jaja sa malo soli, u treći staviti prezle, kukuruzni griz, susam i malo čilija. Piletinu prvo uvaljati u brašno, zatim u jaja pa u prezle. Ređati na pleh obložen pek papirom i uljem. Preliti uljem i peći u zagrejanoj rerni dok ne porumeni.