Luk naseckati na sitnije kockice i izrendati sargarepu. U dubljem tiganju staviti jednu kasiku masti i dodati luk i smrvljeni beli luk i proprziti
Priprema smese
Kada se luk uprzi dodati mleveno meso i promesati da se smesa ujednaci.
Priprema smese
Kada se meso uprzi dodati narendanu sargarepu i dinstati smesu.
Priprema smese
Kada se smesa lepo izdinsta dodati zacine biber zacin C alevu papriku i malo soli i dobro promesajte. Na kraju sipati pirinac i opet pustiti da se malo prodinsta oko 10ak minuta.
Priprema sarme
Kada se smesa ujednaci stavljati po jednu kasiku na listu kupusa i uvijati sarme. Redjati u dubokoj serpi i preko staviti kulien ili malo slanine.
Kuvanje sarme
Na dnu serpre sipati malo vode. Na ringli sporeta kuvati sarmu na tihoj vatri oko 90 minuta a zatim u posudi ubaciti kasiku ulja brasna i aleve paprike preliti sarme i ubaciti u rerni na 180 stepeni 10 ak min da se sarma zapece.
Sastojci
Za 20 osoba
5 komad/a crnog luka
3 komad/a sargarepe
1 supena kašika masti
1 kg mlevenog mesa
1 cena belog luka
1/2 kafena kašičica bibera
1 supena kašika zacin C
1 supena kašika aleve paprike
1 kafena kašičica soli
1 solja pirinca
200 g kulena
20 komada kupusovog lista
200 g slanine
Priprema
Priprema smese
Luk naseckati na sitnije kockice i izrendati sargarepu. U dubljem tiganju staviti jednu kasiku masti i dodati luk i smrvljeni beli luk i proprziti
Priprema smese
Kada se luk uprzi dodati mleveno meso i promesati da se smesa ujednaci.
Priprema smese
Kada se meso uprzi dodati narendanu sargarepu i dinstati smesu.
Priprema smese
Kada se smesa lepo izdinsta dodati zacine biber zacin C alevu papriku i malo soli i dobro promesajte. Na kraju sipati pirinac i opet pustiti da se malo prodinsta oko 10ak minuta.
Priprema sarme
Kada se smesa ujednaci stavljati po jednu kasiku na listu kupusa i uvijati sarme. Redjati u dubokoj serpi i preko staviti kulien ili malo slanine.
Kuvanje sarme
Na dnu serpre sipati malo vode. Na ringli sporeta kuvati sarmu na tihoj vatri oko 90 minuta a zatim u posudi ubaciti kasiku ulja brasna i aleve paprike preliti sarme i ubaciti u rerni na 180 stepeni 10 ak min da se sarma zapece.
Tagovi