Sastojci

Za 20 osoba

Sarma

5 komad/a crnog luka

3 komad/a sargarepe

1 supena kašika masti

1 kg mlevenog mesa

1 cena belog luka

1/2 kafena kašičica bibera

1 supena kašika zacin C

1 supena kašika aleve paprike

1 kafena kašičica soli

1 solja pirinca

200 g kulena

20 komada kupusovog lista

200 g slanine

Priprema

Priprema smese

Luk naseckati na sitnije kockice i izrendati sargarepu. U dubljem tiganju staviti jednu kasiku masti i dodati luk i smrvljeni beli luk i proprziti

Priprema smese

Kada se luk uprzi dodati mleveno meso i promesati da se smesa ujednaci.

Priprema smese

Kada se meso uprzi dodati narendanu sargarepu i dinstati smesu.

Priprema smese

Kada se smesa lepo izdinsta dodati zacine biber zacin C alevu papriku i malo soli i dobro promesajte. Na kraju sipati pirinac i opet pustiti da se malo prodinsta oko 10ak minuta.

Priprema sarme

Kada se smesa ujednaci stavljati po jednu kasiku na listu kupusa i uvijati sarme. Redjati u dubokoj serpi i preko staviti kulien ili malo slanine.

Kuvanje sarme

Na dnu serpre sipati malo vode. Na ringli sporeta kuvati sarmu na tihoj vatri oko 90 minuta a zatim u posudi ubaciti kasiku ulja brasna i aleve paprike preliti sarme i ubaciti u rerni na 180 stepeni 10 ak min da se sarma zapece.