Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 40 osoba
Sastojci:
250 g
margarina
200 g
šećera u prahu
5 kašika
neskvika
300 g
Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g
jafa keksa
250 ml
sok a od narandže
Priprema
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati neskvik i sve opet promešati. Dodati mleveni keks i oko sokaod narandže, pa najmanjom brzinom miksera umutiti sve zajedno. Ako je masa nešto mekša samo dodati iseckan jafa keks i sve rukom umesiti. Jaffa keks će se raspasti, ali tako i treba i kada kolač bude odstajao pokupiće taj višak tečnosti, naravno, ukoliko je masa mekša. Ukoliko nije, kada dodate jafu dodajte još soka pa tek onda sve umesite. Dobijenu smesu staviti u dva trouglasta kalupa.A u kalup prethodno staviti na primer kesu za zamrzivač. Mnogo lakše se kolači vade ako je u pitanju kesa a ne streč folija, onda teže izlaze napolje. Ostaviti preko noći u frižideru, pa sutradan samo iseći i poslagati.
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 40 osoba
250 g margarina
200 g šećera u prahu
5 kašika neskvika
300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
150 g jafa keksa
250 ml sok a od narandže
Priprema
Priprema:
Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati neskvik i sve opet promešati. Dodati mleveni keks i oko sokaod narandže, pa najmanjom brzinom miksera umutiti sve zajedno. Ako je masa nešto mekša samo dodati iseckan jafa keks i sve rukom umesiti. Jaffa keks će se raspasti, ali tako i treba i kada kolač bude odstajao pokupiće taj višak tečnosti, naravno, ukoliko je masa mekša. Ukoliko nije, kada dodate jafu dodajte još soka pa tek onda sve umesite. Dobijenu smesu staviti u dva trouglasta kalupa.A u kalup prethodno staviti na primer kesu za zamrzivač. Mnogo lakše se kolači vade ako je u pitanju kesa a ne streč folija, onda teže izlaze napolje. Ostaviti preko noći u frižideru, pa sutradan samo iseći i poslagati.