Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom

Sastojci

Za 40 osoba

Sastojci:

250 g margarina

200 g šećera u prahu

5 kašika neskvika

300 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

150 g jafa keksa

250 ml sok a od narandže

Priprema

Priprema:

Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati neskvik i sve opet promešati. Dodati mleveni keks i oko sokaod narandže, pa najmanjom brzinom miksera umutiti sve zajedno. Ako je masa nešto mekša samo dodati iseckan jafa keks i sve rukom umesiti. Jaffa keks će se raspasti, ali tako i treba i kada kolač bude odstajao pokupiće taj višak tečnosti, naravno, ukoliko je masa mekša. Ukoliko nije, kada dodate jafu dodajte još soka pa tek onda sve umesite. Dobijenu smesu staviti u dva trouglasta kalupa.A u kalup prethodno staviti na primer kesu za zamrzivač. Mnogo lakše se kolači vade ako je u pitanju kesa a ne streč folija, onda teže izlaze napolje. Ostaviti preko noći u frižideru, pa sutradan samo iseći i poslagati.