Od litre mleka odvojiti malo da bi potopili zelatin a ostatak staviti da se kuva sa šećerom. Kuvati desetak minuta dodati potopljeni zelatin i kuvati jos otprilike pet minuta.Orahe iseckati i malo propeci u rerni, jafu iseckati a plazmu izlomiti na krupnije komade
Priprema kore
Mleko sa zelatinom dobro ohladiti moze se staviti malo i u friz da bi bilo brze. Kada je ohladjeno dodati slag i sve dobro umutiti dok se ne dobije gusta masa. Podeliti je na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugom dodati seckane orahe a u trecem seckanu jafu. Kalup obloziti prozirnom folijom staviti prvo deo sa keksom, zatim deo sa orasima i na kraju sa jafom. Staviti u frizider da se stegne.
Fil
Izvaditi tortu iz kalupa i nafilovati je slagom pa dekorisati po zelji. Prijatno
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 12 osoba
1 litar mleka
10 supenih kašika šećera
3 kesice Dr. Oetker Želatin beli mleveni
500 gr Dr. Oetker Šlag pena
300 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
300 gr mlevenih oraha
2 kutije jafa keksa
Naši proizvodi
Priprema
priprema
Od litre mleka odvojiti malo da bi potopili zelatin a ostatak staviti da se kuva sa šećerom. Kuvati desetak minuta dodati potopljeni zelatin i kuvati jos otprilike pet minuta.Orahe iseckati i malo propeci u rerni, jafu iseckati a plazmu izlomiti na krupnije komade
Priprema kore
Mleko sa zelatinom dobro ohladiti moze se staviti malo i u friz da bi bilo brze. Kada je ohladjeno dodati slag i sve dobro umutiti dok se ne dobije gusta masa. Podeliti je na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugom dodati seckane orahe a u trecem seckanu jafu. Kalup obloziti prozirnom folijom staviti prvo deo sa keksom, zatim deo sa orasima i na kraju sa jafom. Staviti u frizider da se stegne.
Fil
Izvaditi tortu iz kalupa i nafilovati je slagom pa dekorisati po zelji. Prijatno