Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom

Sastojci

Za 12 osoba

smesa

1 litar mleka

10 supenih kašika šećera

300 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače

300 gr mlevenih oraha

2 kutije jafa keksa

Naši proizvodi

Priprema

priprema

Od litre mleka odvojiti malo da bi potopili zelatin a ostatak staviti da se kuva sa šećerom. Kuvati desetak minuta dodati potopljeni zelatin i kuvati jos otprilike pet minuta.Orahe iseckati i malo propeci u rerni, jafu iseckati a plazmu izlomiti na krupnije komade

Priprema kore

Mleko sa zelatinom dobro ohladiti moze se staviti malo i u friz da bi bilo brze. Kada je ohladjeno dodati slag i sve dobro umutiti dok se ne dobije gusta masa. Podeliti je na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugom dodati seckane orahe a u trecem seckanu jafu. Kalup obloziti prozirnom folijom staviti prvo deo sa keksom, zatim deo sa orasima i na kraju sa jafom. Staviti u frizider da se stegne.

Fil

Izvaditi tortu iz kalupa i nafilovati je slagom pa dekorisati po zelji. Prijatno