Jagode staviti u dubokoj serpi sipati fruktozu i promesati. Ukoliko su jagode krupnije iseci ih na manje komade. Pre nego sipate fruktozu odvojite dve kasike sa strane. Ostaviti jagode na tihoj vatri da se raskuvaju 1h. Kada se jagode raskuvaju (ja sam osavila da ostanu mali komadici voca) sipati vanilu. U odvojenoj ruktozi pomesati sve kesice dzem fiksa i isipati u dzem i promesati. Kada prokuva kuvati jos jedan minut i tako topao dzem sipati u tegle zatvoriti i okrenuti naopako da se konzervira. Ostaviti tako 10 minuta pa okrenuti i ostaviti dok se ne ohladi.
Sastojci
Za 5 osoba
3 kg Jagoda
2 kafena kašičica Dr. Oetker Aroma vanila
3 pakovanje/a Dr. Oetker Džemfix 3:1
200 g fruktoze
Naši proizvodi
Priprema
Priprema dzema
Jagode staviti u dubokoj serpi sipati fruktozu i promesati. Ukoliko su jagode krupnije iseci ih na manje komade. Pre nego sipate fruktozu odvojite dve kasike sa strane. Ostaviti jagode na tihoj vatri da se raskuvaju 1h. Kada se jagode raskuvaju (ja sam osavila da ostanu mali komadici voca) sipati vanilu. U odvojenoj ruktozi pomesati sve kesice dzem fiksa i isipati u dzem i promesati. Kada prokuva kuvati jos jedan minut i tako topao dzem sipati u tegle zatvoriti i okrenuti naopako da se konzervira. Ostaviti tako 10 minuta pa okrenuti i ostaviti dok se ne ohladi.
Tagovi