Batat oprati, oguliti podeliti na više delova staviti da se kuva. Nakon kuvanja iscediti vodu ispasirati batat i dodati C šećer u prahu, a potom promešati i dodati prethodno umućen margarin . Mešati, zatim dodati Dr. Oetker kakao, Dr. Oetker aromu ruma , Dr. Oetker mleveni keks za torte i kolače i orahe , promešati i dodati otopljenu čokoladu i dodavati proceđenu kafu , dok smesa ne postane ni previše gusta ni previše retka. Dobijenu masu staviti na tacnu ili kalup za torte. Ostaviti u frižider da se prohladi . Gotov kolač ukrasiti C šlag classic i rendanom čokoladom.
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 15 osoba
500 g batata( američki slatki krompir)
250 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
200 g oraha
200 g C Šećer u prahu 250g
125 g margarina
200 ml crne kafe
50 g Dr. Oetker Kakao 80g
1/2 bočice Dr. Oetker Aroma rum
100 g čokolade za kuvanje
1 kesica C Šlag classic
2 kockice čokolade
Naši proizvodi
Priprema
Kore
Batat oprati, oguliti podeliti na više delova staviti da se kuva. Nakon kuvanja iscediti vodu ispasirati batat i dodati C šećer u prahu, a potom promešati i dodati prethodno umućen margarin . Mešati, zatim dodati Dr. Oetker kakao, Dr. Oetker aromu ruma , Dr. Oetker mleveni keks za torte i kolače i orahe , promešati i dodati otopljenu čokoladu i dodavati proceđenu kafu , dok smesa ne postane ni previše gusta ni previše retka. Dobijenu masu staviti na tacnu ili kalup za torte. Ostaviti u frižider da se prohladi . Gotov kolač ukrasiti C šlag classic i rendanom čokoladom.
Tagovi