U posudu staviti sve suve sastojke i izmesati,dodati vodu i umesiti testo.Testo je malo redje pa koristite varjaču dok mesite.Kad se testo umesi,posuti brasnom,umotati u foliju providnu i ostaviti u frizider.Najbolje uvece umesiti a ujutru peci da bude divan i vruc za dorucak.Ujutru izvaditi iz frizidera malo premesiti i oblikovati,pleh pouljiti ili staviti pek papir smestiti testo za hleb i peci na 200C oko 40ak min. Prekriti folijom posle 10min i zadnjih 10min kad dodju otkriti da dobije hrskavu koricu.Hleb je spreman za dorucak,prijatno
Sastojci
Za 10 osoba
750 g Brašno T-500
600 ml tople vode
1 prstohvat/a Dr. Oetker Suvi pekarski kvasac
1 kafena kašičica Soli
Naši proizvodi
Priprema
Priprema
U posudu staviti sve suve sastojke i izmesati,dodati vodu i umesiti testo.Testo je malo redje pa koristite varjaču dok mesite.Kad se testo umesi,posuti brasnom,umotati u foliju providnu i ostaviti u frizider.Najbolje uvece umesiti a ujutru peci da bude divan i vruc za dorucak.Ujutru izvaditi iz frizidera malo premesiti i oblikovati,pleh pouljiti ili staviti pek papir smestiti testo za hleb i peci na 200C oko 40ak min. Prekriti folijom posle 10min i zadnjih 10min kad dodju otkriti da dobije hrskavu koricu.Hleb je spreman za dorucak,prijatno
Tagovi