U lonac staviti vodu da provri. Dodajte prstohvat soli. Kada voda provri dodajte belog kukuruznog brašna, ali tako da brašno ostane na površini vode i pustite da vri oko 15 minuta.
priprema
Sklonite sa ringle i uz konstantno mešanje, da se razbiju grudvice sacekajte da se zagreje mast.
priprema
Sipajte rastopljenu i vrelu mast i konstantno mešajte. Dodajte malo aleve paprike i vratite na ringlu. Uz mešanje kačamak jos 10 minuta pripremajte na ringli.
serviranje
Kačamak možete servirati po ukusu, odličan je uz pršut i sir. Prijatno!!!
Sastojci
Za 4 osoba
oko 250 g belog kukuruznog brašna
oko 1 l vode
po ukusu malo so
2 supena kašika svinjska mast
po ukusu malo aleve paprike
malo malo pršuta
Priprema
priprema
U lonac staviti vodu da provri. Dodajte prstohvat soli. Kada voda provri dodajte belog kukuruznog brašna, ali tako da brašno ostane na površini vode i pustite da vri oko 15 minuta.
priprema
Sklonite sa ringle i uz konstantno mešanje, da se razbiju grudvice sacekajte da se zagreje mast.
priprema
Sipajte rastopljenu i vrelu mast i konstantno mešajte. Dodajte malo aleve paprike i vratite na ringlu. Uz mešanje kačamak jos 10 minuta pripremajte na ringli.
serviranje
Kačamak možete servirati po ukusu, odličan je uz pršut i sir. Prijatno!!!
Tagovi