Belance umutiti, postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, a zatim i žumance. Dodati mleko, ulje i kakao. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo. Podmazati tepsiju maslacem i brašnom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.
Preliv
Sve sastojke staviti u šerpicu, zagrejati do vrenja i kuvati 2-3 minuta. Koru izrezati na kocke i preliti kolač. Kora i preliv treba da budu vrući. Po želji, kolač dekorisati kokosom.
Kada se malo prohladi, staviti kolač u frižider na hlađenje.
Sastojci
Za 14 osoba
2 komad/a Jaja
150 g Šećera
50 ml Ulja
100 ml Mleka
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 80g
1 kesica/e Dr. Oetker Vanilin šećer
200 g Brašna
1 kesica/e Dr. Oetker Prašak za pecivo
200 ml Mleka
50 ml Ulja
50 g Šećera
2 supena kašika Dr. Oetker Kakao 20g
50 g Čokolade za kuvanje
Nekoliko prstohvat/a C Kokos
Naši proizvodi
Priprema
Kora
Belance umutiti, postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, a zatim i žumance. Dodati mleko, ulje i kakao. Postepeno dodavati brašno i prašak za pecivo. Podmazati tepsiju maslacem i brašnom. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, 25 minuta.
Preliv
Sve sastojke staviti u šerpicu, zagrejati do vrenja i kuvati 2-3 minuta. Koru izrezati na kocke i preliti kolač. Kora i preliv treba da budu vrući. Po želji, kolač dekorisati kokosom.
Kada se malo prohladi, staviti kolač u frižider na hlađenje.
Tagovi