Iseckati mladi i beli luk,prodinstati,dodati kulen i slaninu,par min krckati,zatim dodati iseckan rastan na sitno i ubaciti sa zacinima u tu smesu i posle par minuta dinstanja,dodati iseckan paradajz i svez sok od paradajza,po potrebi posoliti i pobiberiti.Lazanje redjati u tepsiju,preliti sos od rastana posuti susam ako zelite,zatim preliti prethodno spremljen besamel sos,narendati kackavalj,i tako redom redjati dok se ne potrose sastojci.Peci na 250C dok ne porumeni.Kad se ispece obilno posuti kackavaljem i susamom ako zelite,ukrasiti bosiljkom i persunom,prijatno.
Sastojci
Za 10 osoba
1 pakovanje/a Kora za lazanju
1 struk Raštana
3 šnita kulen
3 šnita dimljene slanine
1 komad/a mladog crnog luka
3 čena Belog luka
1 prstohvat/a začina
1 prstohvat/a svezeg bosiljka
3 dl svezeg paradajz soka
1 komad/a svezeg paradajza
1 prstohvat/a origana
1 kolicina za preliv besamel sosa
300 g Kačkavalj
Priprema
Priprema
Iseckati mladi i beli luk,prodinstati,dodati kulen i slaninu,par min krckati,zatim dodati iseckan rastan na sitno i ubaciti sa zacinima u tu smesu i posle par minuta dinstanja,dodati iseckan paradajz i svez sok od paradajza,po potrebi posoliti i pobiberiti.Lazanje redjati u tepsiju,preliti sos od rastana posuti susam ako zelite,zatim preliti prethodno spremljen besamel sos,narendati kackavalj,i tako redom redjati dok se ne potrose sastojci.Peci na 250C dok ne porumeni.Kad se ispece obilno posuti kackavaljem i susamom ako zelite,ukrasiti bosiljkom i persunom,prijatno.
Tagovi