U sud stavite omekšali margarin, prah šećer i kiselu pavlaku i sve umutite mikserom (na srednjoj brzini). Na kraju dodajte mleveni keks i ponovo umutite da se sve sjedini. Dobijenu smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte vanilin šećer a u drugi oko 30 gr rastopljene čokolade.
Stavite list oblande pa ga premažite polovinom svetle smese, preko nje stavite drugi list oblande pa premažite polovinom tamne smese, pa treći list oblande pa ostatak svetle smese, četvrti list oblande pa ostatak tamne smese. Preko stavite i poslednji list oblande pa tako filovanu oblandu pritisnite, recimo drvenom daskom za sečenje i ostavite u frižider da se malo stegne.
Od ostatka čokolade napravite preliv i njime prelijte oblandu. Kada se čokoladni preliv stegne, oblandu secite i poslužite.
Recept za nagradni konkurs: Maštoviti recepti sa mlevenim keksom
Sastojci
Za 10 osoba
1 manja C Oblande
125 gr margarina
1 čaša kisele pavlake
1 čaša C Šećer u prahu 250g
150 gr Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
100 gr čokolade za kuvanje
1 kesica C Vanilin šećer
Naši proizvodi
Priprema
Priprema:
U sud stavite omekšali margarin, prah šećer i kiselu pavlaku i sve umutite mikserom (na srednjoj brzini). Na kraju dodajte mleveni keks i ponovo umutite da se sve sjedini. Dobijenu smesu podelite na dva dela pa u jedan dodajte vanilin šećer a u drugi oko 30 gr rastopljene čokolade.
Stavite list oblande pa ga premažite polovinom svetle smese, preko nje stavite drugi list oblande pa premažite polovinom tamne smese, pa treći list oblande pa ostatak svetle smese, četvrti list oblande pa ostatak tamne smese. Preko stavite i poslednji list oblande pa tako filovanu oblandu pritisnite, recimo drvenom daskom za sečenje i ostavite u frižider da se malo stegne.
Od ostatka čokolade napravite preliv i njime prelijte oblandu. Kada se čokoladni preliv stegne, oblandu secite i poslužite.
Tagovi