U dublji sud staviti za secer na srednjoj temperaturi da se topi uz povremeno mesanje. Kada se secer potpuno istopi i ubaciti margarin i 2 kasike meda. Mesajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. To ce malo potrajati ali bez brige. 😊 Potom, sklonite sud sa sporeta, dodajte mleveni keks i krupno seckane orahe. Mesajte dok se masa ne sjedini.
Filovanje
Iseci oblandu tacno na pola. Sitnije kocke ostaviti spolja. Sipati ceo fil na jednu koru pa prekrijte fil drugom korom. Stavite neki tezi predmet na oblandu kako bi se oblanda zalepila za fil i ostavite da prenoci.
Savet
Da se fil ne bi izlivao sa strane, oblozite oblandu pek papirom sa svih strana.
Sastojci
Za 12 osoba
1 List C Oblande
200 g Dr. Oetker Mleveni keks za torte i kolače
300 g Šećer
250 g Margarin
2 supena kašika Med
200 g Orah
Naši proizvodi
Priprema
Priprema fila
U dublji sud staviti za secer na srednjoj temperaturi da se topi uz povremeno mesanje. Kada se secer potpuno istopi i ubaciti margarin i 2 kasike meda. Mesajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine. To ce malo potrajati ali bez brige. 😊 Potom, sklonite sud sa sporeta, dodajte mleveni keks i krupno seckane orahe. Mesajte dok se masa ne sjedini.
Filovanje
Iseci oblandu tacno na pola. Sitnije kocke ostaviti spolja. Sipati ceo fil na jednu koru pa prekrijte fil drugom korom. Stavite neki tezi predmet na oblandu kako bi se oblanda zalepila za fil i ostavite da prenoci.
Savet
Da se fil ne bi izlivao sa strane, oblozite oblandu pek papirom sa svih strana.
Tagovi