U činiju stavite brašno i so,dodajte mlaku vodu i malo ulja,nekad ga i ne stavljam kako kad procenim jer već dugo pravim pa nekad samo zamesim sa vodom i solju. Testo umesiti,ostaviti jedno 10ak min da odstoji jer se lakše sa njim kasnije radi,zatim opet premesiti,od dobijene lopte testa isecite na 3 dela ili tri jufke malo je oblikujte,namažite uljem i pokrite kesom sve tri.Ostaviti jedno 1h vremena za to vreme napravite fil koji želite,ja sam pravila sa sirom,kajmakom i mileramom kao na slici a često ubacim meso i krompir sa karijem i kurkumom pa dobijem izvrsnu pitu takodje neobičnu a vrlo ukusnu. Testo se priprema tako što ga na čaršavu koji se nalazi na stolu i malo posut brašnom, pobrašnjavite i samo testo i razvučete malo oklagijom koliko dozvoli testo.Zatim testo dosta nauljite i polako vučete od unutra ka spolja razvlačite lagano ,sve je stvar iskustva,ja eto nisam imala pa sam uspela tako možete i vi. Kad testo dovolnjo razvučete da se providi ako i pukne malo nije problem,bitno je da je rastanjeno,pospete preliv koji želite i od spolja ka unutra čaršav sa testom rolate.Do pola sa 1 strane i do pola sa druge,tako urolano stavite u pleh i na pečenje.Na 250C dok ne porumeni a onda pojedete ceo pleh koliko je dobro. Prijatno!
Sastojci
Za 4 osoba
400 g Brašno T-400
oko 200 ml vode
1 supena kašika Ulje (za testo)
5 g soli
Priprema
Priprema testa
U činiju stavite brašno i so,dodajte mlaku vodu i malo ulja,nekad ga i ne stavljam kako kad procenim jer već dugo pravim pa nekad samo zamesim sa vodom i solju. Testo umesiti,ostaviti jedno 10ak min da odstoji jer se lakše sa njim kasnije radi,zatim opet premesiti,od dobijene lopte testa isecite na 3 dela ili tri jufke malo je oblikujte,namažite uljem i pokrite kesom sve tri.Ostaviti jedno 1h vremena za to vreme napravite fil koji želite,ja sam pravila sa sirom,kajmakom i mileramom kao na slici a često ubacim meso i krompir sa karijem i kurkumom pa dobijem izvrsnu pitu takodje neobičnu a vrlo ukusnu. Testo se priprema tako što ga na čaršavu koji se nalazi na stolu i malo posut brašnom, pobrašnjavite i samo testo i razvučete malo oklagijom koliko dozvoli testo.Zatim testo dosta nauljite i polako vučete od unutra ka spolja razvlačite lagano ,sve je stvar iskustva,ja eto nisam imala pa sam uspela tako možete i vi. Kad testo dovolnjo razvučete da se providi ako i pukne malo nije problem,bitno je da je rastanjeno,pospete preliv koji želite i od spolja ka unutra čaršav sa testom rolate.Do pola sa 1 strane i do pola sa druge,tako urolano stavite u pleh i na pečenje.Na 250C dok ne porumeni a onda pojedete ceo pleh koliko je dobro. Prijatno!
Tagovi