U suvu serpu sipati ulje, kada se zagreje dodati iseckanu sargarepu, luk i iseckano meso i uprziti.
Zatim dodati krompir i kuvati dok ne omeksa. Kada se krompir i meso skuvaju dodati navedene zacine. Mozete staviti i alevu papriku po zelji, u letnjim mesecima dodam svez paradajz, a u zimskim mleveni iz flase, nekada ni jedan po zelji.
Recept mozete probati i sa drugim mesom, isto je odlicnog ukusa.
Sastojci
Za 2 osoba
7 komad/a Krompira
1 komad/a Glavica veceg crnog luka
3 komad/a Šargarepa
1 kafena kašičica Začin C
1 malo Lovorov list
1 malo Soli
O,5 dl Ulja
250 g Pileceg mesa
1 malo Ruzmarin
1 malo Bibera
1 malo Persuna
Priprema
Kuvani krompir.
U suvu serpu sipati ulje, kada se zagreje dodati iseckanu sargarepu, luk i iseckano meso i uprziti.
Zatim dodati krompir i kuvati dok ne omeksa. Kada se krompir i meso skuvaju dodati navedene zacine. Mozete staviti i alevu papriku po zelji, u letnjim mesecima dodam svez paradajz, a u zimskim mleveni iz flase, nekada ni jedan po zelji.
Recept mozete probati i sa drugim mesom, isto je odlicnog ukusa.
Tagovi